A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ВАУЧЕР НА НАВЧАННЯ: ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ І ЯК ЙОГО ОТРИМАТИ

Дата: 27.01.2023 12:00
Кількість переглядів: 152

 

Фото без опису

Ваучер на навчання: що це означає і як його отримати

 

Для реалізації державної програми щодо видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності осіб на ринку праці, Полтавською обласною службою зайнятості проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед жителів Полтавської області.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку або підготовку  за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Право на отримання ваучера мають:

- особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

- особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;

Особа повинна мати професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту та не бути зареєстрованою в службі зайнятості як безробітна.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму ( станом на 01.01.2023 року ця сума склалає 26840 грн.).

Навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінекономіки переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також надає:

  • паспорт

  • трудову книжку (дублікат трудової книжки). У разі, коли трудова книжка зберігається у роботодавця, подається її копія, засвідчена роботодавцем. У разі відсутності трудової книжки або відповідних записів в ній подається довідка чи цивільно-правовий договір, що підтверджують період зайнятості особи;

  • документ про професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту (дублікат такого документа);

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від його прийняття).

Рішення про видачу ваучера приймається центром зайнятості не пізніше ніж на восьмий робочий день з дня подання вищезазначених документів. Центр зайнятості інформує особу про прийняте рішення щодо видачі ваучерів протягом трьох робочих днів з дня його прийняття.

Видача ваучерів особам здійснюється відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці».

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 07.09.2020 № 1716, що зареєстрований в Міністерстві юстиції України  29.09.2020 за № 946/35229.

За інформацією Полтавської обласної служби зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь