A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

«В ОБЛАСТІ ПАРАЛЕЛЬНО З РОЗПОВСЮДЖЕННЯМ COVID-19 СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ ПІДЙОМ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРВІ», – ВІКТОР ЛИСАК

Дата: 31.01.2023 10:00
Кількість переглядів: 95

 

«В області паралельно з розповсюдженням COVID-19 спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ», – Віктор Лисак

 

Протягом минулого тижня на Полтавщині зареєстрували 268 нових випадків захворювання на COVID-19. Також в області спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ.

Про це зауважив директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак 30 січня під час наради в начальника обласної військової адміністрації Дмитра Луніна.

«В області паралельно з розповсюдженням COVID-19 маємо підйом захворюваності на ГРВІ. За минулий тиждень кількість хворих досягла майже 8000 осіб. Серед позитивних моментів – відносно невисокий показник госпіталізації, – розповів Віктор Лисак. – Наше завдання – оберігати себе й проводити комплекс санітарно-епідеміологічних заходів, щоб попередити розповсюдження захворюваності. Йдеться про дотримання особистої гігієни, миття рук, дотримання дистанції, провітрювання приміщень, вологе прибирання, проведення профілактичних щеплень. Також із цим проханням апелюємо до власників транспортних засобів, торговельних мереж. Робіть усе можливе для зменшення інфікування громадян».

За словами Віктора Лисака, важливим моментом лишається проведення вакцинації.

«Як з’ясувалося, пацієнт, який захворів новим видом коронавірусу, не мав жодної дози щеплення від коронавірусу, – підкреслив Віктор Лисак. – Із початку епідемічного підйому в області не припинялася робота з вакцинації. На сьогодні проведено 1 492 558 щеплень від COVID-19. В області працюють 124 пункти щеплення, 69 мобільних бригад».

За останній тиждень на Полтавщині провакциновано: першою дозою – 589 осіб (порівняно з попереднім тижнем + 166,5%); другою – 306 (+13,6%); першою бустерною – 665 (+31,7%); другою бустерною – 413 (+45,4%).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь