Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДМИТРО ЛУНІН ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ В НЕДІЛЬНОМУ ДАЙДЖЕСТІ (ВІДЕО)

Дата: 13.02.2023 08:00
Кількість переглядів: 87

 

Фото без опису

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті (відео)

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема, очільник зазначив, що в Україні триває національна кампанія добровільного рекрутингу «Гвардія наступу».

«Проводиться набір вмотивованих добровольців до 8 бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Цього тижня разом із заступниками відвідали пункти добровільного рекрутингу в ЦНАПах області», – розповів Дмитро Лунін.

На Полтавщині подати офлайн-заявку до підрозділів можна у 6 центрах надання адмінпослуг – Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубнах, Миргороді та Пирятин, або онлайн – на сайті (https://storm.mvs.gov.ua/) кампанії.

За підтримки Мінцифри область цього тижня отримала 45 станцій супутникового зв’язку Starlink. Це допомога уряду Польщі. Техніку передадуть у пункти незламності в громадах для забезпечення безперебійним доступом до інтернету.

Крім того понад 150 тисяч продуктових наборів отримали переселенці, які проживають на Полтавщині. Зокрема, в Лубенському районі роздали 23 тисячі проднаборів, у Миргородському – 28 тисяч, у Кременчуцькому – 32 тисячі, у Полтавському районі – більше 68 тисяч.

Дмитро Лунін також розповів про залучення безробітних до «Армії відновлення» на Полтавщині. Обласний центр зайнятості та його філії допомагають знайти роботу місцевим жителям і переселенцям, залучають їх до громадських і тимчасових робіт.

«Область лідирує серед регіонів із залучення безробітних до «Армії відновлення». Торік до виконання суспільно корисних робіт залучили понад 770 людей, а з початку цього року – 1157», – розповів Дмитро Лунін.

Жителі Полтавщини активно обмінюють старі лампи розжарювання на нові LED у відділеннях «Укрпошти». Наразі область уже отримала 200 тисяч нових ламп, а мешканці регіону обміняли 61 тисячу штук. Лампи вже почали надходити до поштових відділень по області. Із загальної кількості LED-ламп, наданих ЄС Україні, Полтавщина має отримати понад 555 тисяч.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь