Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ДМИТРО ЛУНІН ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ В НЕДІЛЬНОМУ ДАЙДЖЕСТІ (ВІДЕО)

Дата: 13.02.2023 08:00
Кількість переглядів: 74

 

Фото без опису

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті (відео)

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема, очільник зазначив, що в Україні триває національна кампанія добровільного рекрутингу «Гвардія наступу».

«Проводиться набір вмотивованих добровольців до 8 бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Цього тижня разом із заступниками відвідали пункти добровільного рекрутингу в ЦНАПах області», – розповів Дмитро Лунін.

На Полтавщині подати офлайн-заявку до підрозділів можна у 6 центрах надання адмінпослуг – Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубнах, Миргороді та Пирятин, або онлайн – на сайті (https://storm.mvs.gov.ua/) кампанії.

За підтримки Мінцифри область цього тижня отримала 45 станцій супутникового зв’язку Starlink. Це допомога уряду Польщі. Техніку передадуть у пункти незламності в громадах для забезпечення безперебійним доступом до інтернету.

Крім того понад 150 тисяч продуктових наборів отримали переселенці, які проживають на Полтавщині. Зокрема, в Лубенському районі роздали 23 тисячі проднаборів, у Миргородському – 28 тисяч, у Кременчуцькому – 32 тисячі, у Полтавському районі – більше 68 тисяч.

Дмитро Лунін також розповів про залучення безробітних до «Армії відновлення» на Полтавщині. Обласний центр зайнятості та його філії допомагають знайти роботу місцевим жителям і переселенцям, залучають їх до громадських і тимчасових робіт.

«Область лідирує серед регіонів із залучення безробітних до «Армії відновлення». Торік до виконання суспільно корисних робіт залучили понад 770 людей, а з початку цього року – 1157», – розповів Дмитро Лунін.

Жителі Полтавщини активно обмінюють старі лампи розжарювання на нові LED у відділеннях «Укрпошти». Наразі область уже отримала 200 тисяч нових ламп, а мешканці регіону обміняли 61 тисячу штук. Лампи вже почали надходити до поштових відділень по області. Із загальної кількості LED-ламп, наданих ЄС Україні, Полтавщина має отримати понад 555 тисяч.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь