Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЗАЛЯКУВАННЯ З БОКУ РОСІЇ ДО РІЧНИЦІ ВТОРГНЕННЯ НІ ДО ЧОГО НЕ ПРИЗВЕДУТЬ, ТРЕБА ВІРИТИ У СВОЇ СИЛИ – ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

Дата: 17.02.2023 16:00
Кількість переглядів: 93

 

Фото без опису

Залякування з боку Росії до річниці вторгнення ні до чого не призведуть, треба вірити у свої сили – Президент України

 

Спроби Росії залякати громадян України загрозою масованих обстрілів напередодні річниці повномасштабного вторгнення не дадуть результатів, адже наші сили протиповітряної оборони сьогодні потужніші, ніж будь-коли. Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Києві.

«Що може зробити Росія, ми з вами розуміємо. Вона атакує нас і використовує будь-які варіанти: авіацію, ракетні удари. Найважливіше, я вважаю, що ми сьогодні з погляду систем протиповітряної оборони, захисту, напевно, на найкращому рівні, ніж будь-коли за всі часи нашої незалежності», – зазначив Володимир Зеленський.

Як зауважив Президент, завдяки суттєвій допомозі партнерів України сьогодні наші сили протиповітряної оборони демонструють високу ефективність у збитті ворожих ракет й інших повітряних засобів ураження. 

«Я думаю, що їх залякування ні до чого не призведуть. Думаю, результат буде такий, що і щотижня. Я не знаю, що може бути більше, ніж блекаут, коли вони випустили по нас більше 100 ракет і дронів», – сказав він.

Глава держави наголосив, що російських погроз не треба боятися, натомість треба розраховувати на свої сили.

«Вірте в наші сили. Упевнений, ми найскладніший етап у нашому з вами житті змогли пройти. Тоді, коли не так багато в нас було партнерів, 24 лютого. Зараз точно в нас більше, і точно ми сильніші. І я впевнений, що Росія тоді була набагато сильніша. А зараз вона не така потужна і не має такої кількості сил», – вважає Володимир Зеленський.

Говорячи про питання надання Україні сучасних бойових літаків, Президент зауважив, що ця тема є ще складнішою, ніж створення так званої танкової коаліції.

«Ми будемо працювати над цією коаліцією (щодо літаків. – Ред.), над питанням тренувань. Ми почали розмову про тренування. Ми обговорювали це з Марком, і це питання до всього світу. Тому що воно залежить не від однієї держави або одного рішення, одного суспільства чи уряду. Це питання багатьох складників», – пояснив він.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна наполеглива в захисті спільних цінностей. «Будемо вірити, що і в цьому напрямі в нас буде результат», – наголосив Президент.

Офіційне інтернет-представнитцтво Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь