A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЗВЕРНЕННЯ НАЧАЛЬНИКА ПОЛТАВСЬКОЇ ОВА ДМИТРА ЛУНІНА «РІК НЕЗЛАМНОСТІ. ПОЛТАВЩИНА»

Дата: 24.02.2023 12:00
Кількість переглядів: 64

 

Звернення начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна «Рік незламності. Полтавщина»

 

 

Шановні жителі Полтавщини!

Сьогодні виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму в 2014 році.

Збройною агресією Росія розв’язала першу в XXI столітті війну в Європі, знівелювавши світову систему колективної безпеки, встановлену після Другої світової війни. Режим, який прагне силової ревізії кордонів, озброєний новітньою ідеологією тоталітаризму, найменований «рашизмом», замішаний на поєднанні ідей фашизму, російського шовінізму та реваншизму.

До цієї війни Російська Федерація цілеспрямовано готувалася багато років. Йдучи на нашу землю, російські війська були не лише озброєні, а й ідеологічно зомбовані ненавистю до всього українського. Немає виправдання дикунській поведінці росіян на українській землі. Масові розстріли, депортації, грабунки, зґвалтування, вчинені російськими загарбниками в Україні, шокували світ.

За рік, що минув від початку повномасштабного вторгнення, український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає. Національна єдність стала основою успішного спротиву.

Перемога України – запорука світової стабільності. Шляхом брутального, демонстративного порушення норм міжнародного права РФ прагне демонтувати міжнародний порядок, зруйнувати єдність демократичних країн і повернути світ в епоху імперій, сфер впливу та колоніальних воєн.

Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. Ми вдячні союзникам за потужну військову, політичну, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку. Втім, для остаточної перемоги Україна потребує ще допомоги, передусім – у військовій сфері.

Всі разом ми переможемо і відновимо територіальну цілісність. Вистояли – переможемо!

Слава Україні!

Дмитро ЛУНІН, начальник Полтавської обласної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь