Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ПРЕЗИДЕНТ: ВІРЮ, ЩО ВИННІ У ВОЄННИХ ЗЛОЧИНАХ В УКРАЇНІ ОТРИМАЮТЬ СПРАВЕДЛИВЕ ПОКАРАННЯ

Дата: 25.02.2023 10:00
Кількість переглядів: 82

 

Фото без опису

Президент: Вірю, що винні у воєнних злочинах в Україні отримають справедливе покарання

 

 

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що військово-політичне керівництво Росії буде притягнуто до відповідальності за воєнні злочини, скоєні в Україні, і сподівається на допомогу Нідерландів у цьому процесі.

Про це Глава держави заявив під час прес-конференції для українських та іноземних ЗМІ «Лютий. Рік незламності».

«Головне – довести до кінця справу справедливості», – сказав Президент і наголосив, що не може залишитися непокараним убивство такої кількості людей.

Злочини, скоєні агресором та його армією в Україні, були надзвичайно жахливими, від них загинула й постраждала велика кількість людей, тож неможливо просто «знайти вихід із ситуації», як пропонують деякі політики, переконаний Володимир Зеленський.

«Що значить «вихід»? Що сталося, коли вбито таку кількість людей? Це ж лідер Росії, лідер великої держави. І вони повинні бути відповідальними. Це ж не дитинка, яка щось зламала, і можна пробачити. Є інший вік, коли треба відповідати за злочин. Відповідати перед законом, перед судом», – наголосив Президент.

«Це трагедія – така кількість убитих людей. Тому за це треба відповідати. І я вірю, що ця відповідальність буде», – додав він.

На думку Володимира Зеленського, у процесі притягнення до відповідальності багато залежатиме від допомоги партнерів, зокрема Нідерландів.

Як зазначив Глава держави, сила правової системи Нідерландів полягає в тому, що рано чи пізно справи доводяться до кінця.

«Тому я дуже розраховую, що, як це було з МН17, так само і з війною в Україні – ми разом доведемо цю справу до суду й справедливого покарання», – резюмував Володимир Зеленський.

 

Офіційне інтернет-представництво Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь