Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЛІТАКИ – ЦЕ ЗАХИСТ НАШОГО НЕБА, І МИ ПОЧАЛИ ВАЖЛИВІ КРОКИ ЩОДО ЦЬОГО – ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Дата: 25.02.2023 11:00
Кількість переглядів: 85

 

Фото без опису

Літаки – це захист нашого неба, і ми почали важливі кроки щодо цього – Володимир Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що готовність деяких країн-партнерів розпочати навчання українських льотчиків є першим важливим кроком для отримання Україною західних винищувачів. Про це Глава держави сказав під час прес-конференції для українських та іноземних ЗМІ «Лютий. Рік незламності».

«Захист неба – це ППО, але не тільки ППО. Також ми говоримо сьогодні про літаки – це теж частина ППО. І наші партнери розуміють, що ми хочемо використовувати це як захист нашого неба, інфраструктури та цивільного населення. Тому ми почали важливі кроки вперед. Моя зустріч із Прем’єр-міністром Великої Британії дає відповідь на питання, чи є в України шанс отримати високоякісні літаки. Ми відкриваємо тренування з Британією. І сьогодні в мене була зустріч із Прем’єр-міністром Польщі – ми відкриваємо навчання на F-16», – розповів він.

За словами Президента, переговори щодо тренування українських пілотів ведуться з іще кількома країнами Європи.

Глава держави нагадав, що було декілька етапів у процесі ухвалення рішень про отримання Україною західної зброї. Спочатку це були артилерійські системи, потім броньована техніка й танки.

Володимир Зеленський відзначив, що партнери бачать успіхи нашої армії на полі бою, вірять у нас і допомагають.

«Єдине слабке місце – це терміни. Терміни – це втрата людей. Тому потрібне пришвидшення постачання зброї», – наголосив Президент.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь