A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

РІК НЕЗЛАМНОСТІ, ДОПОМОГА ВПО, ВІДКРИТТЯ НОВИХ ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ – ДМИТРО ЛУНІН ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ, ЩО МИНАЄ

Дата: 27.02.2023 10:00
Кількість переглядів: 64

 

Фото без опису

Рік незламності, допомога ВПО, відкриття нових пунктів незламності – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в традиційному дайджесті.

«Підбив підсумки року незламності на Полтавщині. Розповів представникам ЗМІ, як жила область ці 365 днів. Ми вистояли. І стали тільки міцнішими, згуртованішими. Працюємо заради перемоги, – зауважив Дмитро Лунін. – Також у Полтаві погасили марку «ПТН ПНХ!». Вона благодійна. Кошти спрямують на підтримку навчальних закладів, які зазнали руйнувань від ворожих ракетних атак».
На початку тижня вшанували подвиг учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Саме вони у 2013 році змінили хід історії нашої держави, відстоюючи права і свободи, європейське майбутнє України.
Чотири педагоги з Полтавщини стали переможцями обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2023». Вони представлятимуть область на всеукраїнському рівні. Цьогоріч 119 вчителів регіону взяли участь у конкурсі. Обрали кращих у чотирьох номінаціях.
«У відділенні щелепно-лицьової хірургії обласної лікарні запрацювала сучасна ендоскопічно-артроскопічна стійка. Таке обладнання мають лише кілька медичних закладів в Україні. Придбали апаратуру за кошти обласного бюджету – понад 5 млн грн», – зауважив Дмитро Лунін.
26 громад Полтавщини завершили видачу продуктових наборів переселенцям, які проживають на їхніх територіях. Інші ще продовжують цю роботу. Загалом в області внутрішньо переміщені особи вже отримали понад 185 тисяч проднаборів.
«Передаємо для переселенців чергову масштабну партію гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ та Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Це базові побутові речі та одяг. 38 громад області надіслали заявки до Гуманітарного штабу. Відповідно до них і відбувається видача», – акцентував Дмитро Лунін.
На Полтавщині підписали Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США. Кіберзахист є пріоритетним завданням. Особливої захищеності потребують об’єкти критичної інфраструктури.
Також на території університетського містечка Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка відкрили пункт незламності. У ньому є все необхідне, можуть перебувати 500 людей.
«Привітали наших каратистів із присвоєнням почесних звань. Спортсмени торік чудово виступили на Дефлімпійських іграх у Бразилії. Міністерство молоді та спорту України високо оцінило їхні результати – п'ятьом нашим каратистам присвоєні звання заслуженого майстра спорту, майстра спорту міжнародного класу, майстра спорту України, – зауважив Дмитро Лунін. – Також три «золота» і два «срібла» завоювали наші спортсмени на VI етапі розіграшу Кубка України з гірськолижного спорту. Область представляла ДЮСШ імені Бутовського – 35 учасників. Вибороли друге загальнокомандне місце. Загалом у Бориславі на Львівщині змагалися понад 120 лижників із п'яти областей».
Вихідними в Полтаві відбувся забіг для дорослих і дітей «Winter Run». Захід організував обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Загалом взяли участь близько пів тисячі бігунів. Наймолодшому – 8 років, а найстаршому – 77.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь