A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

«УКРАЇНСЬКИМ ДІТЯМ – УКРАЇНСЬКУ КНИГУ»: БЛИЗЬКО 40 ТИС. КНИЖОК ПЕРЕДАЛИ ДО «ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ»

Дата: 02.03.2023 12:00
Кількість переглядів: 112

 

Фото без опису

«Українським дітям – українську книгу»: близько 40 тис. книжок передали до «Пунктів незламності»

 

1 березня в межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» близько 40 тис. примірників книжок українською мовою для дітей та дорослих передали до «Пунктів незламності».

«В «Пунктів незламності» тепер можна читати українські книжки. Сьогодні завітали до одного з них на Солом’янці. На даний момент ми передали в пункти вже майже 40 тисяч примірників художньої літератури. Завдяки нашим видавництвам, які передають книжки, та Укрпошти, яка доставляє їх, кожен українець може почитати українське, поки заряджає мобільний чи ноутбук», – сказав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Міністр також повідомив, що наразі у бібліотеках України відбувається процес заміщення старої радянської літератури на нову. Це відбувається, зокрема, й за допомогою міжнародних партнерів.

Загалом акція реалізується за ініціативи Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики України. Наразі майже 40 тис. примірників дитячої та дорослої художньої літератури, за підтримки благодійного фонду «Здоров‘я майбутнього» та АТ «Укрпошта», направлено до «Пунктів Незламності», щоб кожен українець міг почитати українське, поки заряджає електронний пристрій.

Між регіонами України заплановано розподілити та доставити до 5 тис. «Пунктів Незламності» понад 50 тис. примірників українських книг. Загалом в межах акції близько 600 тис. примірників українських книг вже передано до читачів України та країн світу. Зокрема, подолано понад 400 тис. км Україною і 25 європейськими країнами.

Серед учасників події: Олексій Кулеба, заступник Керівника Офісу Президента України; Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України; Олег  Наливайко, голова Держкомтелерадіо; Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти; Петро Куліков, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури; Михайло Лашкін, Директор департаменту розвитку бізнесу з корпоративними клієнтами Укрпошти; Олександр Хоменко, проректор з навчальної роботи та комплексного розвитку КНУБА; Денис Чернишев, перший проректор КНУБА; Василь Продан, голова «Укрвидавполіграфія». 

МКІП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь