A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЧЕРГОВА АТАКА ВОРОГА, РОБОЧІ ВІЗИТИ ДО ТЕРГРОМАД, ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА І ВІДКРИТТЯ «АКВАРЕНИ» – ДМИТРО ЛУНІН ПІДБИВ ПІДСУМКИ ТИЖНЯ, ЩО МИНАЄ

Дата: 06.03.2023 09:30
Кількість переглядів: 68

 

Чергова атака ворога, робочі візити до тергромад, гуманітарна допомога і відкриття «Акварени» – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в традиційному дайджесті.

«Полтавщину вчергове атакували ворожі безпілотники. ППО відпрацювала на всі 100% – збили 4 із 4 БпЛА-камікадзе. Також ворог здійснив ракетний удар по цивільній та критичній інфраструктурі в Кременчуцькому районі. Постраждалих, на щастя, немає», – розповів Дмитро Лунін.

Цього тижня у Полтаві відкрили «Акварену» – перший об’єкт національного рівня, збудований в області за понад 30 років незалежності. Тут провели відкритий чемпіонат області з плавання серед юнаків. Змагалися більше 130 дітей із Харкова, Сум, Горішніх Плавнів, Кременчука та Полтави.

«В області частково відновили вуличне освітлення. Саме на аварійно небезпечних ділянках доріг, пішохідних переходах і перехрестях у межах населених пунктів», – зауважив очільник області.

Громади у Полтавському, Кременчуцькому й Лубенському районах продовжують видавати продуктові набори для переселенців. Загалом в області люди вже отримали понад 195 тисяч таких пакунків.

«Передали нашим військовим квадрокоптер із тепловізором. Він допомагатиме бійцям краще бачити ворога на полі бою. Придбало «пташку» місцеве підприємство», – акцентував Дмитро Лунін.

За його словами, 105 генераторів використовуватимуть для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури Полтавщини. Техніку закупили за кошти обласного й місцевих бюджетів, самі підприємства, передали міжнародні партнери.

У Лубенській лікарні інтенсивного лікування, на базі відділення невідкладних станів, завершили монтаж сучасного ангіографа.

«Продовжуємо виїзди у громади. Цього тижня із заступниками побували у Кременчуцькій, Градизькій, Великосорочинській, Пришибській громадах, – розповів Дмитро Лунін. – Оглянули, як відбувається навчальний процес, чи забезпечені всім необхідним місця компактного проживання переселенців, пункти незламності, перебіг ремонту будинку для ВПО, відпрацьовуємо питання створення ЦНАПу».

Також цього тижня передали педагогам закладів загальної середньої освіти всіх громад області 136 лептопів.

«Завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Перші місця у секціях здобули 65 учнів. Вони представлять область на всеукраїнському рівні.  Також 8 вихованців обласної МАН отримуватимуть стипендію Президента України», – додав начальник ПОВА.

У Полтаві провели чемпіонат області з боксу серед юніорів та юніорок. 130 спортсменів змагалися у 13 вагових категоріях.

Також наші спортсмени вибороли 9 золотих і бронзових медалей на чемпіонаті України з гирьового спорту серед дорослих, юніорів, ветеранів і аматорів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь