Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

АГРАРІЇ ПОЛТАВЩИНИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ПОСІВНОЇ

Дата: 07.03.2023 10:00
Кількість переглядів: 86

 

Фото без описуФото без опису

Аграрії Полтавщини готуються до посівної

 

Область активно готується до старту весняно-польових робіт. Про це на апаратній нараді розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов. 

«Цього року нам необхідно засіяти 1,4 мільйона гектарів. Традиційно найбільші площі займатимуть кукурудза, соняшник, соя і ранні зернові. Крім цього, в нас посіяно понад 220 тисяч озимих культур. Вони нині в доброму та задовільному стані. Також ми щороку навесні проводимо 100% підживлення озимих культур», – зазначив Сергій Фролов.  

За його словами, в області сільські господарства заготували необхідний посівний матеріал у повному обсязі. Нині відбувається його доробка до посівних кондицій, уже підготовлено 33,5 тис. тон, що становить 90% від потреби. 

Із метою забезпечення безперебійної цілодобової роботи техніки в полі продовжує функціонувати чат-група з підтримки сільськогосподарських підприємств, яка була створена торік. Крім  того, буде створено обласний штаб зі сприяння проведенню комплексу весняно-польових робіт.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь