Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ІГОР ПАНЧЕНКО: «ПРОДОВЖУЄМО ВПРОВАДЖУВАТИ ІНСТРУМЕНТИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ У ГРОМАДАХ»

Дата: 10.03.2023 15:00
Кількість переглядів: 82

 

Фото без опису

Ігор Панченко: «Продовжуємо впроваджувати інструменти електронної демократії у громадах»

 

Сьогодні заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко разом із координатором Програми EGAP Олександрою Радченко провели онлайн-зустріч для громад щодо використання платформи Е-DEM та її інструментів: електронних петицій і консультацій, громадського бюджету. Надали практичні поради з впровадження сервісів.

«Громадам важливо активізувати використання е-консультацій, адже це надає їм  можливість залучати пропозиції мешканців щодо питань розвитку, організовувати обговорення проєктів документів і проводити місцеві опитування в різних формах», - наголосив Ігор Панченко.

За його словами, нині територіальні громади використовують складові електронної демократії в такому відсотковому співвідношенні:

електронні звернення – 83%;

електронні петиції – 75%;

електронні консультації – 25%;

бюджет участі – 25%.

Платформа «Е-демократія» (https://e-dem.ua/) створена в межах швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України й фінансується Швейцарією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь