A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ПОТРАПИТИ НА ГАЧОК СТРЕСУ ПРОСТО: ДЕ ФІНІШУЄ МАРАФОН КАТАСТРОФІЧНОГО МИСЛЕННЯ?

Дата: 16.03.2023 12:00
Кількість переглядів: 101

 

Фото без опису

Потрапити на гачок стресу просто: де фінішує марафон катастрофічного мислення?

 

Експертні дослідження, проведені за підсумками року повномасштабної війни з Росією, впевнено констатують: майже три чверті українців перебувають у стані напруженості та стресу.  

А 14 млн наших співгромадян такий стан не просто декларують, а потребуватимуть реальної допомоги. Про це нещодавно заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. І якщо навіть офіційна статистика визнає такі шокуючі для психічного здоров’я наслідки військової агресії, годі й говорити про масштаб латентності цього вкрай загрозливого явища. Відтак, допомогу спеціалістів потрібно зробити максимально ефективною та максимально наближеною. Причому, це завдання з категорії невідкладних.

Із 13 березня у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я розпочався цикл тренінгів з фахівцями-психологами Нацгвардії, Національної поліції України, прикордонників та Служби з надзвичайних ситуацій. Мета – запобігти впливу ризиконебезпечних чинників на професійну діяльність. 

Частина навчальних програм на кшталт «Самодопомога Плюс» – це фактично пояснення, що таке стрес, які існують типи реакцій на екстремальну ситуацію, що відбувається з людиною на ФІЗІОЛОГІЧНОМУ рівні, а що – НА МЕНТАЛЬНОМУ?

Чи знаєте ви, наприклад, що таке КАТАСТРОФІЧНЕ МИСЛЕННЯ?

Саме про це – третя серія циклу відеороликів, створених ГО «Безбар'єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь