Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЖИТЕЛІВ ПОЛТАВЩИНИ ЗАКЛИКАЮТЬ УТРИМАТИСЯ ВІД СПАЛЕННЯ СУХОСТОЮ

Дата: 27.03.2023 18:00
Кількість переглядів: 75

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Жителів Полтавщини закликають утриматися від спалення сухостою

  

У весняний період загроза виникнення пожеж в екосистемах області лишається потенційно високою. Серед причин, які провокують такий стан речей, – спалювання сухої рослинності та сміття.

Ситуацію обговорили під час наради в начальника Полтавської ОВА. 

«Від початку року маємо досить неприємну статистику – рятувальники вже ліквідували 204 пожежі на 167 гектарах землі. Причина не нова – паління сухостою. Цим самим люди наносять екології Полтавщини та країни загалом чималих втрат. На жаль, жертвами вогню внаслідок правопорушень стають і самі люди, – зауважив Дмитро Лунін. – Вкотре акцентую увагу на важливості цієї проблеми».

За словами директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександра Артеменка, протягом минулого року на території області зареєстрували 791 пожежу в природних екосистемах.

«Лише за три дні минулого тижня в екосистемах області зафіксовано 121 пожежу. Занепокоєння викликає загибель людей через самовільне спалювання рослинності. Резонансні випадки сталися в Новооржицькій та Полтавській громадах», – зазначив начальник ГУ ДСНС України в Полтавській області Володимир Салогуб. 

Нагадаємо, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки тягне за собою накладення на громадян штрафу в розмірі від ста (1700 грн) до двохсот (3400 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від двохсот (3400 грн) до трьохсот (5100 грн).

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах  тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060 грн) до трьохсот шістдесяти (6120 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот (15300 грн) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420 грн).

угору ↑


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь