A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

1 квітня виповнюється 214 років від дня народження М.В.Гоголя

Дата: 01.04.2023 08:00
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

Микола Гоголь – класик світової літератури, невід’ємна складова українського письменства. Талант Гоголя виплекано на українській землі, він втілив у собі самобутній дух і характер народу цієї землі.

Довкола його неординарної особистості вирує чимало містики та загадок, але значимість його творчої спадщини не зменшується крізь віки і сьогодні ми, його земляки, вклоняємося таланту письменника.

У Великосорочинському літературно–меморіальному музеї М.В. Гоголя організовані виставки фондових матеріалів, де представлені прижиттєве видання повісті М.Гоголя «Тарас Бульба», Львів,1850 р., повість «Страшна помста», Полтава, 1919 р., комедія «Ревізор», Київ, 1918 р., журнали: «Нива» 1909 та 1915 років, «Живописное обозрение» 1902 року, газета «Зірка» 1952 рік з матеріалами про М.В.Гоголя, а також сучасні видання творів письменника.

У день народження Миколи Васильовича вшануймо його пам’ять, уклонімося йому як Особистості, як Митцю, як Людині, яка присвятила своє життя прагненню дослухатися до голосу серця і сумління та передати почуте нащадкам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь