Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

НМТ 2023: ГРАФІК ТА ПРЕДМЕТИ, ЯКІ СКЛАДАТИМУТЬ ВСТУПНИКИ ПОЛТАВЩИНИ

Дата: 14.04.2023 14:00
Кількість переглядів: 161

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

НМТ 2023: графік та предмети, які складатимуть вступники Полтавщини   

  

Цьогоріч в Україні не проводитимуть ЗНО через дію воєнного стану. Натомість його замінить національний мультипредметний тест, який був започаткований у 2022 році. 

Про зміни в здачі НМТ для випускників Полтавщини розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.   

«Цьогоріч на національний мультипредметний тест винесені три предмети, в 2022 році їх було чотири. Обов’язковими предметами при складанні тесту є українська мова та математика, третій предмет може бути обраний абітурієнтом самостійно. Також цього року було прийнято рішення, що поріг, який має переступити кожен абітурієнт для вступу у виш, повинен становити не менше 10% знань від загальної кількості тих 200 балів, які може набрати абітурієнт по кожному предмету», – зауважив Олександр Сидоренко.  

За його словами, тестування триватиме 180 хвилин. Отже, абітурієнти самі розподіляють цей час між предметами, орієнтовно по 60 хвилин на один блок.  

«НМТ складатимуть у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях закладів освіти – тимчасових екзаменаційних центрах, створених на Полтавщині за рішенням обласної військової адміністрації з урахуванням усіх заходів безпеки. На сьогоднішній день в Полтавській області вже зареєструвалися 1854 абітурієнтів», – заначив Олександр Сидоренко.  

Як повідомив директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, нині в області понад 11 тисяч здобувачів повної загальної середньої освіти.  

«У нас понад 11 500 здобувачів повної загальної середньої освіти, переважна більшість – випускники закладів загальної середньої освіти шкіл, 90% яких перебувають у нас в області та є потенційними учасниками НМТ. Ми сподіваємося, що всі ці учні поставляться відповідально до реєстрації», – зазначив Євген Кончаковський.  

Буде дві сесії здачі НМТ – основна та додаткова. Реєстрація на основну сесію триває в цілодобовому режимі з 3 квітня по 3 травня. Основна сесія триватиме з 5 до 23 червня, а додаткова – з 11 по 24 липня. Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на особистих сторінках учасників тестування до 28 червня – основної, до 29 липня – додаткової. 

У разі потреби за консультацією або технічною допомогою з питань реєстрації вступники можуть звернутися до пункту реєстрації. На Полтавщині функціонують три пункти реєстрації: 

в Полтаві – на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» й Полтавського університету економіки і торгівлі; 

у Кременчуці – на базі Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь