Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Підбили підсумки впровадження програми інформатизації в органах місцевого самоврядування

Дата: 02.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 71

 

IMG 7260

У межах виконання «Програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021-2023 роки», основними досягненнями за 2022 рік є впровадження інструментів електронної демократії: «Е-петиція» – у 45 територіальних громадах; «Е-звернення» – у 50; «Е-консультації» – 15. Про це на апаратній нараді повідомив начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Сергій Коломоєць.

«Підключили до широкосмугового інтернету 60 населених пунктів області й 134 заклади соціальної інфраструктури. До освітніх інформаційних систем – 469 закладів загальної середньої освіти. Облаштували доступ до Wі-Fі в укриттях, впровадили інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики Полтавської області, також створили 197 бібліотек-хабів», – зауважив Сергій Коломоєць.

За словами Сергія Коломойця, Програма інформатизації має визначати мету, пріоритетні напрями й завдання інформатизації територіальних громад.

«Наприклад, напрям «Цифрова трансформація органу місцевого самоврядування» може допомогти з розвитком системи електронного документообігу, створення інформаційно-комунікаційних систем. Напрям «Цифровізація публічних послуг» – забезпечення надання публічних послуг в електронній формі, цифровий розвиток публічних послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, транспорту, розвиток геоінформаційної системи містобудівного кадастру та містобудівного моніторингу», – пояснив Сергій Коломоєць.

Інші напрями створення Програми дозволять модернізацію центру надання адміністративних послуг у «Дія. Центр», посилення кіберзахисту об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, забезпечення безперешкодного доступу до високошвидкісного інтернету, облаштування відкритих Wi-Fi зон у громадських місцях та укриттях. А також відкриття центру підтримки підприємництва з компанією «Дія. Бізнес», впровадження цифрових технологій для бізнесу (надання послуг бізнесу в електронній формі).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь