Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Допомога захисникам, операція на відкритому серці, планшети і хромбуки для школярів, – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Дата: 08.05.2023 08:00
Кількість переглядів: 75

 

 

16 04 23

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Розповів, що передали пів два пічки для обігріву нашим захисникам і захисницям. Буржуйки виготовили місцеві підприємства. Відбувся Полтавський молитовний сніданок. Зі представниками духовенства, оргкомітетів таких заходів в Україні та США, влади області, народних депутатів, військових та рідних полеглих бійців. Учасники заходу об'єдналися в молитві за Україну та наших воїнів.
Очільник Полтавщини розповів і про досягнення в медичній галузі. В обласному кардіоцентрі знову провели операцію на відкритому серці. Оперували полтавські медики спільно з колегами з Інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова.
Близько 104 млн грн випуску області на шкільні автобуси й укриття у закладах освіти. Майже 49 млн грн виробництва Полтавщини на придбання шкільних автобусів. Близько 55 млн грн – на будівництво, реконструкцію й капремонт укриттів у закладах загальної середньої освіти.Субвенцію щосьдавно розподілив Уряд.
Закладам освіти передали 81 Wi-Fi роутер. Для дітей-школярів – 330 планшетів і 330 хромбуків.
Також Дмитро Лунін розповів, що 29 школярів із Полтавщини стали переможцями і призерами ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів.
Із Полтавщини відправили на утилізацію 350 тисяч старих ламп розжарювання. Їх зібрали в результаті обміну лампою на LED у відділенні «Укрпошти».
Щоб люди якісно та швидко отримували інформацію про події в області, запустив новий портал Полтавської ОВА.
Дмитро Лунін додав, що наші вогнеборці отримали спеціальну машину з автодрабіною висотою 30 метрів. Техніка допоможе водіям бути більш мобільними та ефективнішими.
Продовжується співпраця з міжнародними донорами. Від ЮНІСЕФ вийшли гігієнічні набори для матері й дитини та підгузки. Їх передають переселенцям, які проживають в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь