Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Україна вперше відзначає День Європи 9 травня, разом із країнами Європейського Союзу

Дата: 09.05.2023 09:00
Кількість переглядів: 40

 

День Європи

Цьогоріч Україна вперше відзначатиме День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС.

Українці – частина родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні сили України міцно стоять на захисті всієї вільної Європи.
Ідея об'єднаної Європи народилася із прагнення до інтеграції, аби не допустити повторення помилок минулого й кровопролитних воєн, що роздирали європейський континент. Для захисту цінностей свободи, демократії, рівності, поваги та захисту прав людини – основ розвитку Європейського Союзу.
Україна, як ніхто, знає ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила українцям зупинити російського агресора. Євросоюз, як ніколи, об’єднаний у солідарності та підтримці України у всіх вимірах із перших днів повномасштабного російського вторгнення.
Відзначаючи День Європи 9 травня разом з іншими європейськими країнами, підкреслюємо наші єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт як рушій розвитку та миру на континенті. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії вільної Європи.
Вже другий рік поспіль Україна відстоює на полі бою свою незалежність від «русского міра», самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє. В його основі – повага до людської гідності замість культу знецінення людського життя (дегуманізації), який розквітає в сучасній росії.
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 9 травня Дня Європи спільно із Європейським союзом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь