Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Відкриття комунального підприємства з управління відходами, робочі візити до громад і допомога бійцям – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Дата: 22.05.2023 10:00
Кількість переглядів: 63

 

Дмитро Лунін

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. 

Зазначив, що Полтавщина лідирує за показником надання допомоги шляхом стентування пацієнтам з інфарктом міокарда.

Розповів, що триває напрацювання механізмів управління відходами в області в межах профільної Національної стратегії. Уже є результати у цій сфері. В Лубенському районі чотири громади в межах міжмуніципального співробітництва створили комунальне підприємство в сфері управління відходами. Воно обслуговуватиме Пирятинську, Гребінківську, Новооржицьку й Чорнухинську громади.

«Зустрілися з військовими й активістами ветеранських громадських організацій, говорили про реабілітацію та адаптацію бійців, – додав Дмитро Лунін. – Також цього тижня передали захисникам і захисницям понад 6,5 тонни продукції».

Аграрії Полтавщини наближаються до фінішу посівної кампанії. Уже засіяли 85% запланованих площ.

Керівництво області продовжує робочі поїздки до громад. Цього тижня відвідали Лохвицьку, Сенчанську й Опішнянську ТГ.

У Полтаві провели заходи, присвячені 150-річчю Василя Кричевського, знаного архітектора й живописця, автора малюнка державного герба України – тризуба.

«У Всесвітній день вишиванки і Міжнародний день музеїв провели спецпогашення марки та відкрили виставку, присвячені Василю Кричевському», – зауважив очільник ОВА.

Є і спортивні здобутки. Наші спортсмени завоювали дев’ять медалей на чемпіонаті Європи з комбат дзю-дзюцу в Словаччині. Також у Полтаві провели обласний фізкультурно-оздоровчий захід «Spring Run». До забігу долучилися пів тисячі учасників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь