A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Дмитро Лунін: «Робимо все, щоб громади мали можливість розпочати навчальний сезон офлайн»

Дата: 30.05.2023 08:00
Кількість переглядів: 57

 

1 (3)

Державну субвенцію на капітальні ремонти укриттів у школах отримають дев'ять громад Полтавщини. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки ПОВА Євген Кончаковський під час апаратної наради.

«На облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти Полтавщина отримала майже 55 мільйонів гривень із державного бюджету. Всього було подано 55 проєктних заявок, – розповів Євген Кончаковський. – Після засідання робочої групи ОВА до переліку проєктів, що будуть фінансуватися за рахунок субвенції, включено 9 заявок, які були відібрані з урахуванням переліку відповідних документів».

Це проєктні заявки Гребінківської, Зіньківської, Великорублівської, Чутівської, Лютенської, Шишацької, Щербанівської та Михайлівської територіальних громад. Усі роботи мають завершити до кінця 2023 року.

Крім того, в області ініційовано внесення змін до програми «Розвиток освітнього простору Полтавщини» на 2021-2025 роки. Заплановано реконструкції та капітальні ремонти захисних споруд цивільного захисту й облаштування модульних укриттів у школах, де загальна чисельність учнів становить не менше 300 осіб, на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

«Створення укриттів у школах – наш акцент у плані безпеки дітей. Робимо все, щоб громади мали можливість розпочати навчальний сезон офлайн. Якщо на черговій сесії депутати підтримають зміни до програми, далі протягом місяця маємо відпрацювати з громадами ці питання й підготувати всі необхідні документи. Планується реалізувати 65 проєктів, обсяг фінансування з обласного бюджету – 98 мільйонів гривень», – наголосив начальник ПОВА Дмитро Лунін.

Створення умов для очного навчання передбачає забезпечення підвезення учнів до шкіл.

«Для організації підвезення використовують 385 шкільних автобусів, 25 із них – для маломобільних груп населення. Підвезення потребують понад 22 тисячі осіб, – розповів Євген Кончаковський. – Загалом необхідно 113 шкільних автобусів, зокрема для територіальних громад – 102, закладів освіти обласного підпорядкування – 11».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 року на придбання шкільних автобусів Полтавській області спрямовано майже 49 млн грн. Усього за рахунок субвенції планується придбати 33 шкільні автобуси для потреб територіальних громад, які гарантували співфінансування на рівні 50%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь