A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Усі, хто відпочиває біля водойм, мають дотримуватися правил безпеки

Дата: 30.05.2023 16:00
Кількість переглядів: 38

 

112

Полтавщина входить до 10 областей України з найбільшою кількістю водойм. Безпекову ситуацію щодо поводження на водоймах у місцях масового відпочинку й попередження негативних наслідків обговорили на щотижневій апаратній нараді.

«Погода стає спекотнішою, все більше людей відпочивають біля водойм. Усі мають бути максимально обережними й дотримуватися правил безпеки в місцях масового відпочинку», – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
За словами директора Департаменту з питань оборонної  роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександра Чалого, щорічно на водних об’єктах області гинуть і травмуються люди.
«Основною причиною такого стану речей є нехтування правилами безпечного перебування на воді, зокрема надмірне вживання спиртних напоїв під час відпочинку», – підкреслив Олександр Чалий.
На Полтавщині відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2023 рік проводять роботу зі встановлення попереджувальних знаків про заборону купання в невстановлених місцях, створення сезонних рятувальних постів, обстеження дна акваторій пляжів загального користування та пляжів дитячих оздоровчих закладів.
Нині в області обліковано 247 місць відпочинку населення на воді, зокрема 134 обладнаних для купання та 113 стихійних. Є громади, в яких взагалі не визначені місця відпочинку на воді.
«Триває робота з підготовки плавців-рятувальників для забезпечення безпеки на воді в місцях масового відпочинку населення. Наразі підготовлено 48 таких фахівців, – зауважив Олександр Чалий. – Навчання плавців-рятувальників і облаштування сезонних рятувальних постів продовжується».
Підрозділи Головного управління ДСНС України у Полтавській області розпочали проводити рейди, вже здійснили 38.
Робота щодо визначення, облаштування й паспортизації  місць відпочинку населення на водних об’єктах триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь