A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

25 сімей зниклих безвісти військових із Полтавщини відвідали музеї столиці

Дата: 24.08.2023 17:00
Кількість переглядів: 28

 

Музей «Становлення української нації»

Незадовго до Дня Незалежності України 25 родин зниклих безвісти воїнів із Полтавської області відвідали у Києві два музеї. Поїздку до столиці для дітей та дружин військових організували Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та Полтавська обласна військова адміністрація.

Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик супроводжував родини до Києва. Розповів, що обласна влада й надалі підтримуватиме сім’ї військовослужбовців.

«Цим людям зараз дуже нелегко, вони перебувають в очікувані й нічого не знають про долю своїх батьків і чоловіків. Разом із партнерами вирішили організувати для них такий захід, щоб трохи підбадьорити і морально розрадити, – розповів Олексій Бруслик. – Музей «Становлення української нації», який відвідали родини, – це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. Діти змогли поринути в історію, побачити яскраві історичні події та постаті, якими може пишатися наш народ. Їхні батьки, які пішли захищати країну від ворога, теж герої».

Діти з захватом поринали у події минувшини в надсучасному музеї, де ніби оживають славетні сторінки нашої держави. Музей нараховує сотні реалістичних 3D-фігур видатних постатей: князів і гетьманів, військових і вчених, артистів і спортсменів. Серед них чимало й полтавців – Григорій Сковорода, Іван Котляревський, пілот Іван Даценко. Чималий розділ музею присвячений російсько-українській війні з 2014 року. Донецький аеропорт, Іловайськ, чутливі записи телефонних розмов із рідними військових…

Крім того, сім'ї відвідали в Києві Музей води. Символічно на виході з музею підійшли до «дерева бажань» та загадали одне на всіх бажання – щоб батьки скоріше повернулися додому, а Україна перемогла!

Микола Петряніков з Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, розповів, що надалі подібні туристичні поїздки та акції проводитимуть на Полтавщині постійно за сприяння Департаменту культури і туризму, Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів і внутрішньо переміщених осіб ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь