A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

В Україні стартував проєкт «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні»

Дата: 24.08.2023 15:00
Кількість переглядів: 31

 

стартував проєкт з управління відходами

ГО «Еколтава» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» розпочала роботу над новим проєктом «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні», в межах якого планується підвищити спроможність органів місцевого самоврядування щодо ефективного управління муніципальними відходами. Участь у проєкті братимуть представники та представниці 65 громад із семи областей: Рівненської, Полтавської, Львівської, Одеської, Житомирської, Закарпатської та Волинської.

9 липня 2023 року вступив в дію рамковий закон “Про управління відходами”, що запустив важливу галузеву реформу, яка має на меті наблизити Україну до європейських стандартів поводження з твердими побутовими відходами. Взаємодія і спільна робота на всіх рівнях, – національному, регіональному, місцевому – є надзвичайно важливими для ефективного впровадження цієї реформи. Саме тому проєкт сфокусується на підвищенні спроможності представників та представниць ОМС у стратегічному плануванні та ефективному управлінні у цьому напрямку, а також на поширенні актуальної інформації про реформу серед мешканців громад.

Серед активностей проєкту будуть як навчальні, так і практичні заходи. Зокрема, свою обізнаність та навички з ефективного управління відходами громади-учасниці проєкту будуть поліпшувати під час навчання у Школі муніципального менеджменту відходів (ММВ). Учасники та учасниці школи разом із досвідченими менторами – провідними експертами та експертками України в галузі управління відходами – будуть вчитися розробляти дорожні карти, які стануть основою для створення Місцевих планів управління відходами.

Навчання у Школі ММВ триватиме з жовтня по грудень 2023 року. А вже на початку наступного року слухачі та слухачки Школи будуть працювати над створенням власних Дорожніх карт та в подальшому Місцевих планів управління відходами. Автори 7 найкращих Дорожніх карт отримають у свої громади комплекти великих компостерів.

До того ж, в межах проєкту запланована розробка уніфікованого дизайну станції роздільного збору побутових відходів “Зелена точка”, а також створення посібника з кращими практиками проведення інформаційно-просвітницьких кампаній. Частина накладу цієї збірки буде надрукована шрифтом Брайля.

Нагадаємо, що ГО “Еколтава” має 10-річний досвід роботи з громадами, зокрема в напрямку управління відходами, адаптації до зміни клімату та сталого енергетичного розвитку.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у впровадженні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Ця публікація була створена ГО “Еколтава” в рамках Проєкту "Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні" та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї презентації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь