Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Шкільні практичні психологи області підвищують кваліфікацію

Дата: 31.08.2023 14:00
Кількість переглядів: 26

 

Навчальний Курс

Практичні психологи системи освіти Полтавщини доєдналися до всеукраїнського курсу підвищення кваліфікації «Зміцнення потенціалу практичних психологів закладів освіти».

Із 21 серпня розпочали навчання на онлайн платформі більше 350 практичних психологів із різних закладів освіти області. 24 серпня відбулися перші консультативно-рефлексивні онлайн зустрічі з тренерами. В області працює 5 тренерів-психологів Полтавської академії неперервної освіти ім.М.В. Остроградського та закладів освіти, які пройшли навчання у липні разом з фахівцям з усієї України.

«Навчання на курсі «Зміцнення потенціалу практичних психологів закладів освіти» дає практичним психологам можливість систематизувати, оновити знання, познайомитися з багаторівневою системою надання психосоціальної допомоги в громадах, новими напрацюваннями щодо психодіагностики наслідків стресу для дитини. Практично важливим є щотижневі консультативно-рефлексивні зустрічі з тренерами, на яких ми обговорюємо фокусні питання, вирішуємо практичні ситуації, ділимося досвідом, відновляємо власний психоемоційний стан, молоді фахівці отримують важливу підтримку від досвідчених. Такі знання та навички необхідні  зараз в кризових умовах роботи в період війни та будуть актуальні у післявоєнний період відновлення» – зазначила тренерка курсу Тетяна Хорошева.

Курс запроваджено МОН України у межах Всеукраїнської програми психічного здоров’я «Ти як?» за підтримки ЮНЕСКО та Уряду Японії.

Психологічна служба системи освіти Полтавщини готується до нового навчального року, підвищує фахову компетентність із питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах збройного конфлікту, консолідує командну роботу, щоб ефективніше реагувати на психологічні потреби учасників освітнього процесу, надавати підтримку дітям, педагогам та батькам.

#МОН #тияк #MentalHealthUA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь