Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

В обласному центрі влаштували майстер-клас для молоді з інвалідністю

Дата: 01.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 41

 

Діти (1)

У Полтаві 15 молодих людей з інвалідністю вчилися виготовляти квіткове панно з глини. Захід організувала громадська організація «Рівновага-плюс» в межах проєкту «Надія Є!».

«Сьогодні ми робимо квіткове панно. Учасники роблять коло, на якому викладають квіти. В квітах вони проявляють свою фантазію. Роблять рослини, які їм до вподоби. І будь-який їхній витвір буде шедевром, навіть якщо в них щось не вийде, це буде непомітно, тому що тут головне – імпровізація», – розповідає майстриня з ліплення з глини Діана Подрезенко-Корнієвська.
Протягом двох годин молодь зосереджено створювала панно з глини, а їхні мами виготовляли подушки для поранених бійців ЗСУ.
«Учасники інклюзивного проєкту «Надія Є!» – це молодь 18 +, яка закінчила школу, залишилася без спілкування та соціалізації. Зустрічаємося два рази на тиждень. Тут діти малюють, роблять янголів, виготовляють окопні свічки. Вдома разом із дітьми печемо печиво, яке потім пакуємо й теж передаємо військовим. Вони вкладають свої сили, енергію і любов для того, щоб передати все це нашим захисникам і захисницям до ЗСУ», – ділиться мама учасниці майстер-класу Олеся Будніченко.
Подібні заходи сприяють формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, дають розуміння та показують інструменти, що допомагають дбати про свій внутрішній стан, говорить регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я Юлія Ющенко.
«Ментальне здоров’я охоплює наш стан, свідомість, емоційну сферу, соціальну діяльність. Тому всі люди незалежно від віку, статі, соціального статусу, стану здоров’я мають дбати про своє ментальне здоров’я. Ця тема є сьогодні актуальною для всіх. Цей проєкт покликаний показати людям, що вони мають подбати про себе й тих, хто поруч. Ми маємо об’єднати зусилля, як держава, так і неурядові організації, й включитися в програму, аби підтримати всіх українців. Маємо охопити всіх увагою та турботою», – зазначає Юлія Ющенко.
Майстер-клас провели в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

#тияк #MentalHealthUA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь