Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Прагнемо відновити права кожного, хто до нас звертається, – Владислав Носенко

Дата: 01.09.2023 11:00
Кількість переглядів: 56

 

Владислав Носенко

Діяльність Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зосереджена на дев'яти основних напрямах. Серед них робота в системі сектору безпеки оборони, у справах дітей, соціальних та економічних відносинах, у сфері прав людини, що постраждала внаслідок збройної агресії проти України, дотримання рівних прав національних меншин політичних та релігійних поглядів, контролю за дотриманням прав дитини, у місцях несвободи, а також напрямок у системі судоустрою та міжнародного співробітництва.

Про це на брифінгу в медіацентрі Полтавщини розповів Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області Владислав Носенко.

«До нас як до інституції, яка здійснює контроль за дотриманням прав людини й громадянина, забезпечує процес щодо їх поновлення, постійно звертаються люди. Минулого року з січня по вересень до нашої інституції надійшло 22 тисячі звернень громадян. Із 1 січня цього року – уже 66 тисяч. Тобто довіра громадян зростає. Кожен випадок, з яким до нас приходять люди, має індивідуальний характер. Ми об’єктивно розглядаємо всі звернення та прагнемо відновити права кожного, хто до нас звертається», – розповів Владислав Носенко.

Зазначив, що представники Уповноваженого з прав людини проводять моніторингові візити, перевірки різних суб’єктів та відвідують місця несвободи. Проводять моніторинг дотримання громадами Закону України «Про доступ до публічної інформації».

«Наразі в Полтавській області зростає кількість скарг на органи місцевого самоврядування, які відмовляють запитувачам у наданні інформації про рух бюджетних коштів. Ми надаємо роз’яснення громадам й поновлюємо права людей», – зауважив Владислав Носенко.

Звернутися до регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Полтаві можна в будні з 9:00 до 18:00 у Дія Центрі за адресою вул. Соборності, 45а.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь