Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Програму комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на Полтавщині обговорили депутати на засіданні профільної комісії

Дата: 25.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 73

 

Депутати Та Ігор Панченко

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, цифрового розвитку, інформаційної сфери, зв'язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО розглянули хід виконання Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери у Полтавській області на 2021 – 2023 роки.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко розповіла про залучення жителів області до формування та реалізації державної політики та вирішення актуальних питань місцевого значення на Полтавщині, проведення в області заходів ідеології державотворення.

«Від початку повномасштабної війни проти України робота Департаменту максимально спрямовується на протидію російській агресії з метою зміцнення авторитету України, підвищення рівня довіри з боку міжнародної спільноти та підвищення рівня протидії всім проявам загарбницьких дій. У межах загальнодержавних інформаційних кампаній проводиться активна робота в межах соціальних проєктів «Прихисток», «Там, де вас чекають», «Знайди рідних», «Психічна підтримка», «Ти як?», юридичний порадник для ВПО, правова підтримка постраждалих внаслідок агресії російської федерації, охорона здоров'я під час воєнного стану, житло для ветеранів. На офіційному порталі ОВА створено розділ «Допомога ВПО», де розміщується актуальна інформація про працевлаштування, надання медичних, освітніх, психологічних послуг, довідник гарячих ліній Полтавської ОВА», – зазначила Вікторія Пилипенко. Ведеться широке інформування щодо всебічної підтримки ветеранів на державному та обласному рівнях. Зокрема, поширюється інформація про забезпечення дотримання прав ветеранів війни та розвиток системи їх соціального захисту, медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, а також гідного вшанування пам’яті та формування образу ветерана у суспільстві.

На комісії обговорили Кодекс етики депутатів Полтавської обласної ради восьмого скликання, з урахуванням пропозиції, внесеної Миколою Кульчинським, рекомендували підготувати відповідний проєкт рішення та внести на розгляд обласної ради в установленому порядку.

Тимчасово виконуючий обов'язки начальника Управління цифрової трансформації ОВА Іван Біліцький доповів про хід виконання регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021 – 2023 роки у поточному році.

Також депутати погодили кандидатури для занесення до Книги Пошани Полтавської обласної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь