Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Майже 3 тисячі жителів Полтавщини за 9 місяців 2023 року отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету на 17,7 мільйона гривень

Дата: 26.10.2023 09:15
Кількість переглядів: 36

 

Філіп Пронін На Апаратній Нараді

На нараді в начальника облвійськадміністрації обговорили стан реалізації Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОВА Людмила Корнієнко розповіла, що обласна програма не дублює державні програми, а розширює напрями допомоги. Під дію програми підпадають 36 тисяч жителів Полтавщини, вона реалізується за 47 напрямами та охоплює підтримкою 11 пільгових категорій.

«Рішенням сесії обласної ради на фінансування Програми в поточному році затверджено 114,4 мільйона гривень, уже використано 101 мільйон, – розповіла Людмила Корнієнко. – Першочерговим напрямом залишається підтримка учасників бойових дій із числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, членів їх сімей, сімей загиблих захисників та захисниць України».

Грошова допомога в розмірі до 20 тисяч гривень надається військовим, які отримали поранення на фронті. Одноразову матеріальну допомогу також одержують члени сімей загиблих захисників, у розмірі 50 тисяч гривень на сім’ю. Крім того, дітям загиблих виплачують щомісячну допомогу в межах прожиткового мінімуму (2 589 грн). Із 2023 року запроваджена додаткова щомісячна допомога (2 тисячі гривень) цій категорії дітей із багатодітних сімей, які навчаються за денною формою в закладах ПТУ, фахової передвищої та вищої освіти.

Цього року 190 людей із числа членів сімей загиблих захисників, членів родин осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти, осіб з інвалідністю, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасників бойових дій на території інших держав у 2023 році отримали санаторно-курортне оздоровлення.

«Запроваджено окремий напрям підтримки постраждалого населення внаслідок збройної агресії російської федерації. Цього року одна сім’я загиблого та чотири постраждалі особи через ракетні обстріли отримали матеріальну допомогу на загальну суму 130 тисяч гривень, – розповіла Людмила Корнієнко. – Крім того, 84 особам виплачено грошову допомогу на суму 2,2 мільйона гривень через зруйновані та пошкоджені житлові будинки».

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін зауважив, що населення області має бути краще проінформоване про усі наявні соціальні послуги.

«Під час подій у Миргороді виявилося, що постраждалі не знають, які соціальні послуги існують, як отримати допомогу, – сказав Філіп Пронін. – Звертаю увагу, що в громадах усі процеси мають бути прокомуніковані, люди мають знати, які державні, обласні, місцеві програми існують, щоб вчасно звертатися за наданням допомоги».

Окремим напрямом Програми залишається надання одноразової матеріальної допомоги особам, які опинились у складних життєвих обставинах.

Станом на 1 жовтня матеріальну допомогу з обласного бюджету за рішенням Комісії надано майже 3 тисячам жителів на 17,7 мільйона гривень. Із загального обсягу використаних коштів 90% спрямовано на надання матеріальної допомоги на лікування.

На апаратній нараді Людмила Корнієнко також розповіла про охоплення населення Полтавської області послугами соціального захисту та запровадження нових ефективних форм підтримки населення у складних життєвих обставинах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь