Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Для надійного захисту від кору потрібні 2 вакцинації. КОЛИ та КУДИ звертатись за вакцинацією

Дата: 04.11.2023 13:00
Кількість переглядів: 26

 

Кір

Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – це вакцинація. І для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров'я проводить національну кампанію з вакцинації для «довакцинації» проти кору всіх нещеплених дітей, які з різних причин пропустили щеплення КПК та забезпечення вчасного отримання щеплення КПК.

За календарем щеплень в Україні першу дозу вакцини вводять дітям у 12 місяців, другу дозу – в 6 років. Малечі, яку не було вакциновано вчасно, вводять дві дози вакцини з інтервалом мінімум у 1 місяць.

«Якщо у вас був контакт із хворим на кір, а ви не знаєте, вакциновані чи ні, то потрібно пройти екстрену вакцинацію. Причому в перші 72 години після контакту – ефективність протидії вакцини хворобі сягає 95%. Щеплення КПК також надає захист проти краснухи й паротиту. Щонайменше через місяць після отримання першої дози вакцини у зв’язку з екстреним щепленням варто отримати і другу дозу вакцини КПК для надійного захисту в майбутньому», – завідувач імунологічним відділом ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олена Асаул.

У червні разом із міжнародним дитячим фондом ЮНІСЕФ в Україну доставили 657 000 доз вакцини М-М-R II проти кору, краснухи та паротиту як гуманітарну допомогу. 5350 доз отримала Полтавщина. Це вакцина ММR II виробництва Нідерландів.

«Вона є безпечною та ефективною, схвалена до використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Наразі цієї вакцини достатньою в Полтавській області. І ви можете щепити свою дитину в пунктах щеплень», – сказала Олена Асаул.

Щоб зробити безкоштовне щеплення проти кору, паротиту і краснухи, необхідно звернутися до сімейного лікаря, педіатра або найближчої амбулаторії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь