A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Раннє виявлення збільшує шанси на одужання онкопацієнтів

Дата: 05.02.2024 12:00
Кількість переглядів: 35

 

Всесвітній День Боротьби З Раком

За останніми прогнозами ВООЗ, якщо темпи захворюваності зростатимуть і надалі, то до 2030 року кількість людей, що вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн.

При цьому у 40% випадків раку можна запобігти простими повсякденними діями, а його раннє виявлення значно збільшує шанси на успішне лікування. Для цього в Україні діє програма медичних гарантій, вона покриває найважливіші обстеження та лабораторні дослідження для виявлення раку та лікування. 

«Ми постійно працюємо над тим, щоб розширювати перелік якісних, доступних та безоплатних послуг для онкопацієнтів. Для цього, серед іншого, регулярно збільшуємо кількість інноваційного медичного обладнання, яке необхідне для лікування та діагностики. За державні кошти закуповуються лінійні прискорювачі, діагностичне обладнання, томографи, МРТ-апарати, мамографи. Дуже важливим для успішного лікування є виявлення раку на ранніх стадіях. “Зруйнуй раку плани” — наше ключове повідомлення цього року. Ми активно працюємо над тим, щоб доступ до всього спектру необхідних медичних послуг постійно покращувався!»  — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Найпоширеніші типи раку у жінок — це рак молочної залози, тіла та шийки матки, ободової кишки і щитоподібної залози. У чоловіків — рак передміхурової залози, легенів, ободової та прямої кишки, сечового міхура і нирки.

У 2022 році в Україні зареєстрували понад 93 тисячі нових випадків злоякісних новоутворень: понад 45 тисяч у чоловіків і майже 48 тисяч у жінок. Від раку померло 39 тисяч людей.

За матеріалами МОЗ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь