A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Щороку 15 лютого відзначають Міжнародний День операційної медичної сестри. Саме свято 15 лютого 2009 року заснували представники "Європейської асоціації операційних медичних сестер"

Дата: 15.02.2024 08:25
Кількість переглядів: 53

«Нас не пам’ятають хворі, наше обличчя сховане за маскою і видно лише очі»

15 лютого 2024, 08:23

Операційні (2)

Щороку 15 лютого відзначають Міжнародний День операційної медичної сестри. Саме свято 15 лютого 2009 року заснували представники "Європейської асоціації операційних медичних сестер".

Вперше професія операційної медичної сестри з’явилася в 1891 році. Лікарям-хірургам було тяжко проводити операції без асистента і тому медичних сестер почали навчати певним навичкам.

В роботі операційної медичної сестри дуже важливі уважність, швидкість, знання та логічне мислення, іноді навіть потрібно розуміти хірурга з напівслова чи навіть погляду.

Обов’язки операційних медичних сестер

  1. Брати участь в складі операційної бригади в проведенні оперативних втручань.
  2. Готувати медичне обладнання до роботи, готувати до стерилізації перев’язувальний матеріал, білизну, шовний матеріал, медичний інструментарій.
  3. Контролювати роботу молодших медичних сестер (операційних) під час прибирання операційних залів, дезінфекції та передстерилізаційної очистки інструментарію.

В операційному блоці КП «ПОКЛ ім. М.В. Скліфосовського ПОР» працюють 28 медичних сестер та братів операційних, з них троє – студенти УМСА. Вони цілодобово, сім днів на тиждень, поряд з хірургами рятують життя та здоров’я пацієнтів.

Важливо любити свою роботу, і як би не було тяжко, ставитися до робочого процесу з позитивом, намагатися знайти спільну мову з усіма членами операційної бригади та в першу чергу вміти підтримати хворого на операційному столі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь