A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Сьогодні парламент вирішив давно назрілу для суспільства проблему строковиків, прийнявши в цілому внесений Президентом законопроект. Тепер військовослужбовці строкової служби, строк якої закінчився під час дії воєнного стану, зможуть бути звільнені у

Дата: 24.02.2024 08:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

❗️✔️Сьогодні парламент вирішив давно назрілу для суспільства проблему строковиків, прийнявши в цілому внесений Президентом законопроект. Тепер військовослужбовці строкової служби, строк якої закінчився під час дії воєнного стану, зможуть бути звільнені у запас. Адже через юридичні обмеження, на жаль, вони тривалий час не могли ні бути мобілізованими, ні звільненими, і це не просто створювало колізію, а фактично тримало людей “у підвішеному стані”. Важливий момент: звільнені у запас строковики отримають щонайменше 12-місячну відстрочку від мобілізації.

🇪🇺📢 Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Верховна Рада також прийняла Звернення до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей. Я також є співавтором даного документу. У ньому — ключові меседжі до наших міжнародних партнерів які, дуже хотілося б, щоб були почуті. Західний світ має розуміти — байдужість убивча, а росія — ворог не тільки України, а й ворог демократії.

🪖Вчора за основу також прийнято законопроект, що визначає широке коло питань, важливих як для військовослужбовців, так і для поступового реформування нашої армії (медичне та пенсійне забезпечення, питання гендерної рівності в силах оборони, права на інформацію, додаткові підстави для надання військовослужбовцям відпусток зі збереженням грошового забезпечення, права поліцейських в частині виплати одноразової грошової допомоги, дострокове присвоєння чергового військового звання, контроль якості гуманітарної допомоги, уточнення вимог до військових капеланів).

В економічному блоці — проголосовані реформаторські законопроекти, потрібні для виконання наших зобов’язань перед міжнародними партнерами, а в 🌾🚜 аграрному секторі — наш з колегами законопроект про електронні аграрні розписки (ноти). Ініціатива направлена на вирішення одного з головних проблемних питань в агросекторі — збільшення можливостей для залучення фінансування.

У ці парламентські дні розглянуті також питання місцевого самоврядування, міжнародної співпраці, функціонування низки тимчасових слідчих комісій ВРУ.

🇺🇦 Дякуємо ЗСУ за кожен новий день!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь