A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

У Центрі знань з неінфекційних захворювань КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР» провели другу серію тренінгів для соціальних працівників та соціальних робітників, а також медсестер громад Полтавщини.

Дата: 07.03.2024 08:45
Кількість переглядів: 67

Навчаються Вимірювати Тиск Та Сатурацію

У Центрі знань з неінфекційних захворювань КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР» провели другу серію тренінгів для соціальних працівників та соціальних робітників, а також медсестер громад Полтавщини.

Завдяки реалізації в області ініціативи «Всетурбота» в межах україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров‘я» учасники тренінгу отримати теоретичні знання та відпрацювали практичні навички з догляду за маломобільними людьми старшого віку в домашніх умовах.

Із вітальним словом у режимі онлайн до присутніх звернулася координаторка ініціативи «Всетурбота» Анна Карашівська. Розповіла, що місія завдання «Всетурботи», проєкту «Діємо для здоров’я» – надання унікальної інтегрованої медико-соціальної послуги, до якої долучилися учасники тренінгу. Вразливі члени дистанційно віддалених громад – люди з хронічними неінфекційними захворюваннями, інвалідністю, які мають обмежену мобільність, отримують допомогу «Догляд вдома» безпосередньо за місцем проживання. Запити на послугу «Всетурботи» надходять від сімейних лікарів, фахівців соціального захисту, голів місцевих громад, просто небайдужих сусідів аби покращити якість життя найбільш уразливих співгромадян.

Привітала учасників тренінгу, побажавши їм плідної роботи та отримання корисних знань і практичних навичок для використання в роботі, керівниця обласного центру громадського здоров’я Ніна Дурдикулиєва.

Під час першого навчального дня учасники отримали переважно теоретичні знання. Досвідом своєї діяльності ділилися дві тренерки: медична директорка ініціативи «Всетурбота», заступниця медичного директора Центру паліативної допомоги «Добробут» Зоя Максимова та паліативна медична сестра Благодійного фонду «Свої» Лариса Борисенко.

Зоя Максимова розповіла на прикладах з власної практики – як правильно спілкуватися з підопічними, більшість з яких є невиліковно хворими, а також з їхніми родичами. Основне – встановлення з ними довірливих стосунків.

Учасники тренінгу отримали знання – як протидіяти професійному вигоранню, засвоїли основні правила організації життєвого простору для своїх маломобільних клієнтів, отримали майстер-класи з проведення профілактики пролежнів, застійної пневмонії тощо.

Під час практичних кейсів працювали над визначенням основних параметрів життєдіяльності людини. Зокрема, навчилися правильно вимірювати артеріальний тиск та визначати рівень глюкози у крові.

Другого дня Лариса Борисенко провела практикум з переміщення, репозиціювання, пересаджування маломобільного пацієнта з використанням додаткових засобів для переміщення. На статистах з учасників тренінгу вона продемонструвала: як правильно змінювати позицію маломобільної людини на ліжку з мінімальним дискомфортом.  

Пані Лариса звернула увагу на те, що не менш важливо при цьому зберігати фізичне здоров’я самого доглядальника – близького родича, співробітника соціальної служби, медичного працівника. Тому учасники тренінгу оволоділи прийомами збереження здоров’я власного хребта, використовуючи захисний корсет, додаткові зручні засоби для переміщення людини.

Окремо детально зупинилися на особливостях догляду за паліативними хворими.

Наприкінці тренінгу його учасники поділилися своїми враженнями:

«Отримала дуже багато нової для мене інформації, нові знання та навички, які зможу використовувати у своїй праці з ведення та догляду».

«Зрозуміла, що не подаруємо турботу та любов клієнту, якщо не вміємо їх дарувати собі! Дякуємо тренерам за вашу людяність!»

«Дуже гарні, кваліфіковані тренери, з якими два дні пролетіли як дві години».

«Вдячна за велику скриньку знань! Здобула багато цінної інформації, зокрема – що важливо бути терплячою до хворих».

«Отримала на тренінгу більше, ніж очікувала».

«Неймовірно позитивна та корисна інформація – просто бомбезно! В голові все розклали «по поличках»».

«Отримала від тренерів заряд ентузіазму щодо роботи з тяжкими хворими. Дякую тренерам, що поділилися своїм досвідом, новими девайсами, про які мало відомо».

«З нами, соціальними працівниками так ретельно ніхто не займався, не надавав таку поглиблену інформацію. Навчилися багато чому. А головне – що треба себе любити. Тоді легше любити своїх клієнтів».

Отже, озброївшись на тренінгу ґрунтовними знаннями та відпрацювавши належні для доглядальника вміння, отримавши відповідні сертифікати, його учасники зможуть успішно охопити своїх клієнтів «Всетурботою» аби допомогти їм, зробити їхнє життя довшим і комфортнішим.  

 

Довідково: На Полтавщині, завдяки реалізації ініціативи «Всетурбота», дві команди фахівців надають інтегровану медико-соціальну допомогу вдома маломобільним людям поважного віку (60+), у тому числі – внутрішьно переміщеним особам, у Диканській, Козельщинській, Котелевській та Полтавській громадах. Необхідну медико-соціальну допомогу вже отримало понад 6 тисяч маломобільних мешканців області.  

 

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь