A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Що означає «бути готовою» до вагітності? Адже йдеться не тільки про бажання, але й певні знання, навички та психологічний стан обох батьків.

Дата: 28.03.2024 08:00
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

🤱 Що означає «бути готовою» до вагітності? Адже йдеться не тільки про бажання, але й певні знання, навички та психологічний стан обох батьків.

Варто розуміти: попри те, що зачаття й народження — абсолютно фізіологічні процеси, певні підготовчі дії провести необхідно. З чого почати? Розповідає команда платформи доказової інформації про здоров’я Бережи себе спільно з гінекологинею Наталія Лелюх.

Час запланувати візити до лікарів: 🔎

✅ Гінеколог

Іти на огляд до гінеколога на етапі планування вагітності не потрібно, якщо у вашому випадку дотримані три умови:

→ від попереднього чекапу в гінеколога минуло менше року;

→ під час крайнього візиту лікар не надавав особливих рекомендацій або застережень;

→ ви не маєте скарг.

✅ Стоматолог

При плануванні вагітності варто перевірити стан усіх зубів, зробити панорамний рентген і професійну гігієну. Чому так важливо перевірити зуби до вагітності? Річ у тім, що деякі медичні стани можуть нашкодити немовляті. Наприклад, пародонтит — інфекційне захворювання ясен, яке може призводити до передчасних пологів

Аналізи та обстеження: 🔎

→ Загальний аналіз крові та аналіз на феритин. Допоможе своєчасно виявити ознаки залізодефіциту та анемії, а також перевірити рівень тромбоцитів (стосується згортання крові) і лейкоцитів (маркер на інфекції).

→ Аналіз на визначення групу крові й резус-фактор обох батьків. Потрібно, щоби завчасно з’ясувати ризики конфліктів за групою крові та резусом і розробити стратегію профілактики.

→ Аналіз крові на інфекції. ВІЛ, гепатити В та С, сифіліс, герпес 1-го й 2-го типів, токсоплазмоз, парвовірус В19, краснуха, кір, вітряна віспа є особливо небезпечними для здоров’я майбутньої дитини.

→ Дослідження функції щитоподібної залози.

→ Обстеження молочної залози.

Вакцинація: 🔎

Перш ніж планувати вагітність, необхідно з’ясувати, які щеплення ви робили протягом останніх 10 років та чи маєте антитіла до небезпечних інфекцій. Якщо ви не хворіли й не щепилися проти вітрянки, кору та краснухи, варто вакцинуватись до вагітності. Така ж історія з правцем, кашлюком і дифтерією

Не менш важливо щорічно вакцинуватись проти сезонного грипу та пройти повний курс щеплень від COVID-19. Це можна робити і під час вагітності незалежно від терміну.

🔗 Більше читайте за посиланням на сайті «Бережи себе»: https://berezhy-sebe.com/yak-pidhotuvatys-do-vahitnosti/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь