A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Як знайти контакти та адреси МСЕК

Як знайти контакти та адреси МСЕК

  МОЗ нагадує, що на період дії воєнного стану медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності. Це значить, що людина може пройти медико-соціальну експертизу незалежно від місця реєстрації, а за місцем фактичного перебування.  Крім того, якщо пацієнт не має змоги особисто прийти на огляд МСЕК, рішення ухвалюється заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

17:00 01.01.2024

Родина військового Анатолія з Кременчука придбала квартиру за обласною програмою забезпечення молоді житлом

Родина військового Анатолія з Кременчука придбала квартиру за обласною програмою забезпечення молоді житлом

  Родина військового Анатолія з Кременчука напередодні Нового року придбала двокімнатну квартиру за Обласною програмою забезпечення молоді житлом на 2023-2027 роки. «Дім – не просто стіни. Це місце, де панує затишок і любов. Родина військового Анатолія з Кременчука напередодні Нового року придбала двокімнатну квартиру за обласною програмою забезпечення молоді житлом. Сімейна пара скористалася пільговим кредитом у розмірі 1,7 млн грн із обласного та місцевого бюджетів», – повідомив Філіп Пронін. Загалом за 11 місяців 2023 року жителям Полтавщини надали 10 кредитів для вирішення житлового питання. Для таких цілей спрямували 13,2 млн грн. Отримати кредитне фінансування для будівництва, реконструкції чи придбання житла можуть люди, які потребують поліпшення житлових умов. Визначені три категорії: родини, в яких чоловік або дружина до 35 років; неповні сім'ї, у яких мати чи батько до 35 років виховують неповнолітніх дітей; та одинокі громадяни до 35 років.

17:00 01.01.2024

Обережно! Фейк

Обережно! Фейк

  Щодо інформаційної безпеки та фейків. У деяких неофіційних медіаресурсах зʼявляються повідомлення ніби-то від посадових осіб Полтавської ОВА. Питання стосуються життєвоважливих сфер діяльності області.

15:30 01.01.2024

Запрацював оновлений короткий номер «гарячої лінії» Міноборони

Запрацював оновлений короткий номер «гарячої лінії» Міноборони

  1 січня запрацювала лінія для військовослужбовців та членів їхніх сімей за коротким номером 1512. Також продовжує роботу номер гарячої лінії МОУ 0-800-500-442, який доступний для користувачів усіх операторів мобільного зв’язку. 

14:30 01.01.2024

Уряд збільшив компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

Уряд збільшив компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

  Кабмін ухвалив рішення щодо збільшення строків і розмірів надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Про це повідомили на Урядовому порталі. Так, збільшена загальна тривалість надання компенсації витрат із 2 до 3 місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з-поміж осіб з інвалідністю.

12:00 01.01.2024

Чи можна отримати компенсацію за зруйновану житлову нерухомість?

Чи можна отримати компенсацію за зруйновану житлову нерухомість?

  Благодійний фонд «Право на захист» презентувало серію відео, у яких ви дізнаєтеся про компенсацію за пошкоджену чи знищену житлову нерухомість через війну. Адвокаційна координаторка БФ «Право на захист» Ксенія Гедз відповість на найпоширеніші запитання українців щодо зруйнованого житла й розкаже, які кроки необхідно зробити для отримання компенсації.

10:30 01.01.2024

Підписав кілька указів про шану для наших воїнів, про нашу їм вдячність – звернення Президента України

Підписав кілька указів про шану для наших воїнів, про нашу їм вдячність – звернення Президента України

  Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! 31 грудня. Другого року повномасштабної війни. Нашого опору. Напередодні я підписав кілька указів – указів про шану для наших воїнів, про нашу їм вдячність. І хочу про них сказати сьогодні. Майже 700 воїнів. Армія. Повітряні сили. ВМС. ГУР. Пʼять Героїв України, і чотири з них – саме розвідники, воїни Головного управління розвідки. Ті, про чию героїчну роботу зараз іще не можна розповідати, але яким ми всі маємо подякувати. Наші герої. Ще одна «Золота Зірка» Героя України – воїну Збройних Сил, молодшому сержанту Ігорю Тимощуку, я йому особисто вручив нагороду під час поїздки в Авдіївку. Це дуже міцний хлопець. Сильний командир. Один із тих, хто дійсно надихає. Ще чотири воїни відзначені зараз «Хрестами бойових заслуг»: солдат Олег Дуженький зі 130-го окремого розвідбату, солдат Микита Каляєв зі 115-ї окремої механізованої бригади корпусу резерву наших Сухопутних військ, капітан Богдан Мазуренко з 35-ї окремої бригади морської піхоти та майор Роман Стрижобик – 47-ма окрема механізована бригада. Дякую, хлопці, вам кожному! І за такими нагородами – назви, які говорять самі за себе, і хоробрість, яка тим красномовніша, чим менше слів додаєш до неї. Роботине, Запорізька область. Передмістя Горлівки, Донецька область. Херсонщина, лівобережжя Дніпра. Красногорівка і Степове, Донецька область.

08:00 01.01.2024

Президент вітає українців із Новим роком

Президент вітає українців із Новим роком

  Українці сильніші за холод і темряву. Українці сильніші за інтриги, брехню, ІПСО, біль, зневіру, розпач і розбрат. Українці сильніші за страх. Українці сильніші за терор. Українці сильніші від зла. Українці сильніші за цю війну. Українці сильніші разом! З новим, 2024 роком, Україно! Слава Україні!

23:50 31.12.2023

Синоптики попереджають про туман 1 січня

Синоптики попереджають про туман 1 січня

  Уночі та вранці 1 січня очікується туман, видимість 200-500 м. Про це повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології. Перші дні 2024 року очікуються не по сезону теплими та з опадами переважно у вигляді мокрого снігу та дощу.

16:30 31.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь