Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Працюємо над тим, щоб ефективність застосування дронів стала вищою на всіх напрямках – звернення Президента України

Працюємо над тим, щоб ефективність застосування дронів стала вищою на всіх напрямках – звернення Президента України

  Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Короткий звіт за цей день. Ранок – селектор. Військові – доповідь про ситуацію на фронті. Внутрішня ситуація – безпека, доповідь від правоохоронців, ліквідація наслідків російського обстрілу Херсона – жорсткий обстріл. Відповімо ворогу. Доповідь ГУР – плани окупантів, наша протидія. Доповідь Служби зовнішньої розвідки України – тенденції найближчого часу, важливі наші операції, які ми готуємо. Окрема розмова щодо дронів – те, що на складах, і те, що потрібно на передовій. Логістика буде швидшою. Працюємо і над тим, щоб ефективність застосування дронів, зокрема FPV, стала вищою на всіх напрямках. Це очевидний пріоритет держави і цілком конкретний спосіб берегти життя наших воїнів.

08:00 21.12.2023

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно оволодіти новою професією

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно оволодіти новою професією

  З жовтня цього року в Полтавській області реалізується експериментальний проєкт з організації безкоштовного професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної освіти Державної служби зайнятості. У межах проєкту його учасники можуть безкоштовно пройти навчання за обраною робітничою професією або освітньою програмою, отримати компенсацію витрат на проїзд до місця навчання, проживання, медичний огляд, індивідуальний супровід під час навчання. Професійне навчання здійснюється за різними формами (очною, денною, вечірньою, дистанційною) для зручності здобувачів освіти.

16:30 20.12.2023

Святкувати чи ні новорічні свята – потрібне підкреслити

Святкувати чи ні новорічні свята – потрібне підкреслити

  Чи встигли ви подискутувати на тему – святкувати чи ні? Пропоную зробити це разом, відклавши надмірне емоційне забарвлення, розповсюджені упередження, нав’язувані соціальні стандарти. Кому важко – спробуйте, ви нічим не ризикуєте. Якщо тема святкування важка через переживання важкої втрати, варто пам’ятати: емоційні наслідки сезону свят можуть вплинути на процес «одужання від горя». Звертайтеся до фахівців, допоможіть тим, хто поруч, отримати допомогу. За посиланням bit.ly/47u3O3q знайдіть перелік надавачів послуг з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки у закладах охорони здоров’я. Чинників організації та проведення свят багато. В Україні здавна шанують звичаї, обряди та релігійні свята, в яких фіксуються глибинні спостереження та народна мудрість, формується код нації.

15:30 20.12.2023

Обласні заклади культури опублікували програми виступів на січень

Обласні заклади культури опублікували програми виступів на січень

  Заклади культури обласного підпорядкування – театр імені Гоголя, симфонічний оркестр, обласна філармонія та театр ляльок – оприлюднили репертуарний план виступів на січень та чекають глядачів на своїх рідних сценах. Шанувальники мистецтва можуть насолодитися виступами улюблених артистів протягом місяця. Колективи з нетерпінням чекають і дітей, і дорослих на вистави, мистецькі заходи, концерти. Більше інформації про репертуар – на офіційних сайтах, закладках та їхніх сторінках у соціальних мережах. без того, для захисників і захисників у цих закладах культури діють такі варіанти: театр імені Гоголя – безкоштовне відвідування вистави для представників ЗСУ за попереднім записом; театр ляльок – безкоштовно відвідувати вистави і заходи театру ляльок мають право інваліди І та ІІ групи, військовослужбовці строкової служби, ветерани війни, учасники бойових дій та їхні діти, багатодітні родини; філармонія – відвідування концертів філармонії представниками ЗСУ, Нацгвардії створено безкоштовно за попереднім записом; симфонічний – 10% від загальної кількості квітів від продажу є безкоштовними для представників ЗСУ.

13:30 20.12.2023

Міжнародна компанія допомагатиме Полтавщині будувати сучасну систему управління відходами

Міжнародна компанія допомагатиме Полтавщині будувати сучасну систему управління відходами

  Перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук провів робочу зустріч із представниками компанії «Міамото Інтернешнл Україна». На ній обговорили побудову одного сміттєпереробного заводу та полігону для твердих побутових відходів в області. Керівник «Міамото Інтернешнл Україна» Павло Похальчук розповів, що компанія володіє експертизою з гуманітарного відновлення після стихійних лих, військових конфліктів та катастроф, має офіційні представництва у 27 країнах світу. Її партнерами є такі міжнародні організації як Світовий банк, USAID та більшість агентств ООН.

08:15 20.12.2023

«Державний архів Полтавської області серед лідерів за темпами оцифрування матеріалів на рівні держави», – Антон Чубенко

«Державний архів Полтавської області серед лідерів за темпами оцифрування матеріалів на рівні держави», – Антон Чубенко

  Із робочим візитом Полтавщину відвідав голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов. Разом із заступниками начальника облвійськадміністрації Антоном Чубенком та Володимиром Когутом, розробником спеціального програмного забезпечення ARCHIUM Кирилом Віслобоковим, директором Державного архіву області Валентиною Гудим, науковцями, краєзнавцями, архівістами провели нараду та обговорили процес цифровізації основних напрямів роботи архівних установ, а також оцифрування документів Національного архівного фонду, що зберігаються в Державному архіві Полтавської області. «Оцифрування архівних даних Полтавщини – це та історія успіху, якою можемо пишатися й яка триває на системній основі протягом останніх років. Державний архів Полтавської області серед лідерів за темпами оцифрування матеріалів на рівні держави. Всі дані використовують не лише з історичної точки зору, а й із господарської, – зауважив Антон Чубенко. – Впродовж століть нашу історію знищували. І саме архівні дані допомагали й допомагають її відновити, поглибити знання». Так, із 2021 року Державний архів області розпочав масштабне оцифрування документів Національного архівного фонду як власними силами, так і у співпраці з корпорацією FamilySearch International. Це дозволяє щоденно сканувати від 12 до 13 тисяч аркушів архівних документів. Наразі оцифровано близько 400 тисяч одиниць зберігання. 9,5 млн аркушів, що становить 80% кількості документів генеалогічного характеру, і майже 30% від загальної кількості справ, що перебувають на обліку в Державному архіві. За словами Анатолія Хромова, створення цифрового архіву є одним із пріоритетних напрямів роботи архівних установ. Дуже важливо, що оцифрування даних не втрачає актуальності й високих темпів у період повномасштабного вторгнення. Сучасні технологічні методи забезпечують збереження інформації для нащадків в умовах війни. Важливим етапом в інформатизації архівної галузі є забезпечення користувачам вільного доступу до сканованого контенту. Із цією метою Держархів області долучився до онлайн-проєкту «Єдине вікно доступу до цифрових ресурсів українських архівів», який створений на платформі ARCHIUM. Кирило Віслобоков презентував його та розповів, що міжнародний пошуковий портал дає можливість доступу в режимі 24/7 через єдине вікно до цифрових ресурсів не тільки до Держархіву Полтавщини, а й тих, які вже доєдналися до цього порталу. Надалі Держархів області планує представляти онлайн не лише окремі документальні колекції, а й формувати комплексні електронні ресурси значного обсягу.

17:15 19.12.2023

Незабаром у школах області стартують канікули

Незабаром у школах області стартують канікули

  Через декілька днів у школах Полтавщини почнуться зимові канікули. Найпершими на перепочинок ідуть учні Оболонської громади – з 22 грудня до 12 січня. На день пізніше, з 23 грудня – Пирятинської, Полтавської, Сенчанської та Лохвицької громад, на навчання виходять 8 січня. Про це повідомив начальник облвійськадміністрації Філіп Пронін. Із 25 грудня два тижні канікул у школярів Білоцерківської, Градизької, Котелевської, Краснолуцької, Кременчуцької, Мартинівської, Опішнянської та Семенівської громад. Три тижні – Горішньоплавнівської й Терешківської громад. Із 25 грудня до 19 січня відпочиватимуть учні в Білицькій, Великобагачанській та Великорублівській громадах. Далі, із 29 грудня до 12 січня погодили канікули в Диканській громаді. На два дні довше, до 14 січня, – в Гоголівській, Заводській, Кобеляцькій, Коломацькій, Лубенській, Новоселівській, Омельницькій, Петрівсько-Роменській громадах. На десять днів – із 30 грудня по 8 січня – перепочинок від занять у школярів Лохвицької громади. Різні терміни визначили заклади середньої освіти Михайлівської, Нехворощанської, Хорольської та Чорнухинської громад. В інших 28 громадах Полтавщини зимові канікули розпочнуться 1 січня та триватимуть до 14 січня. «Бажаю дітлахам і педагогам відпочити з користю. Поповнити запас сил і енергії для другого семестру», – зазначив Філіп Пронін.

15:45 19.12.2023

Триває цикл новорічних заходів у закладах культури і мистецтва обласного підпорядкування

Триває цикл новорічних заходів у закладах культури і мистецтва обласного підпорядкування

  Заклади культури обласного підпорядкування продовжують цикл новорічних культурно-мистецьких заходів для жителів та гостей Полтавщини. Так, 18 грудня обласний театр ляльок чекає на своїх відвідувачів із виставою  «Північне сяйво», а 19-22 грудня – з виставою «Феї та різдвяне диво». Також 23-24 грудня – з виставою «Невгамовна Ялинка бабусі Тигриці».  Маленькі глядачі перед виставами переглянуть новорічну інтермедію.

10:30 19.12.2023

Створять Полтавську обласну координаційну раду з питань громадського здоров’я

Створять Полтавську обласну координаційну раду з питань громадського здоров’я

  Запрошуємо представників державних, комунальних та неурядових організацій долучитися до формування складу Полтавської обласної координаційної ради з питань громадського здоров’я. Надсилайте свої пропозиції щодо кандидатур (прізвище, ім’я, по батькові, організація/установа, посада, адреса електронної пошти та мобільний телефон) до 29 грудня 2023 року на електронну адресу комунального підприємства «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради» cgzpoltava@gmail.com

10:15 19.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь