A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Троє воїнів із Полтавщини повернулися з полону

Троє воїнів із Полтавщини повернулися з полону

  Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін повідомив, що учора під час обміну полоненими додому повернулися троє військових із Полтавщини. «Старший солдат ЗСУ Максим Глушко із Кременчуцького району потрапив у полон у Маріуполі. Молодший сержант, командир відділу Нацгвардії Іван Срібний із Семенівської громади полонений на Запоріжжі. Солдат ЗСУ Артем Стребко з Новосанжарської громади потрапив у полон на Донеччині. Нині вони перебувають на реабілітації та тримають зв’язок із рідними», – розповів Філіп Пронін.

11:00 04.01.2024

На веб-платформі е-Ветеран створено Єдину базу знань для ветеранів та їхніх сімей

На веб-платформі е-Ветеран створено Єдину базу знань для ветеранів та їхніх сімей

  З метою уніфікації освітніх послуг для ветеранів війни та членів їхніх сімей на веб-платформі е-Ветеран фахівці Мінветеранів створили Єдину базу знань для ветеранів та їхніх сімей. За посиланням https://eveteran.gov.ua/benefits можна знайти усі відповіді на нагальні питання щодо послуг з професійної адаптації, підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, працевлаштування, які реалізуються в межах бюджетних програм Мінветеранів, Міносвіти, Мінекономіки, Державного центру зайнятості.

09:30 04.01.2024

ПРООН залишається надійним партнером Полтавщини

ПРООН залишається надійним партнером Полтавщини

  Перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук, заступники начальника Максим Калінін і Володимир Василенко провели зустріч із представниками ПРООН. Учасники обговорили напрацювання області, етапи виконання робіт та виклики, які виникають під час реалізації спільних проєктів. «ПРООН залишається надійним партнером Полтавщини. Один із напрямів нашої співпраці – реалізація інфраструктурних проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми з відновлення України та Програми з відновлення України, – зауважив Богдан Корольчук. – За програмою НКПВУ у громадах реалізуємо 13 проєктів у сферах освіти, охорони здоров'я, культури та інфраструктури. Для реконструкції залучені кошти Європейського інвестиційного банку та місцевих бюджетів. Загальна вартість – понад 822 млн грн. П’ять об’єктів уже завершено, ще на чотирьох тривають роботи. У 2023 році додатково були відібрані ще чотири».

08:45 04.01.2024

Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

  Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Сьогодні попри все, попри всі виклики – гарна новина за довгий уже час. Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей. Воїнів і – дуже важливо – цивільних. Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми порушуємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, аби повернути наших… Усіх наших.

08:00 04.01.2024

Полтавщина передала 20 тонн будівельних матеріалів Харківській області

Полтавщина передала 20 тонн будівельних матеріалів Харківській області

  Полтавська область продовжує підтримувати фронтові регіони України, які напередодні постраждали від масованих ворожих атак. Передали Харківській області 20 тонн будівельних матеріалів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Направили понад 1100 листів OSB, які надав соціально відповідальний бізнес області. Матеріали необхідні людям, щоб перекрити пошкоджені вікна у будинках. Підтримуємо одне одного у важкі часи», – зауважив Філіп Пронін.

18:15 03.01.2024

70 сімей ветеранів війни з Полтавщини отримали кошти для придбання житла

70 сімей ветеранів війни з Полтавщини отримали кошти для придбання житла

  Полтавською обласною військовою адміністрацією забезпечується реалізація державних програм забезпечення житлом ветеранів війни та членів їх сімей шляхом виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення. У 2023 році 70 сімей ветеранів війни з Полтавщини отримали кошти на придбання житла на понад 132 млн грн. Серед них:

14:30 03.01.2024

Закони України, які набирають чинності з 1 січня 2024 року

Закони України, які набирають чинності з 1 січня 2024 року

  5 Законів України набувають чинності з 1 січня 2024 року. № 3295-IX  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про захист економічної конкуренції та діяльності Антимонопольного комітету України» від 09.08.2023 спрямований на посилення повноважень Антимонопольного комітету України (“АМКУ”) та ґрунтовний перегляд конкурентного законодавства України шляхом приведення його у відповідність до стандартів Європейського Союзу. Серед найпомітніших змін удосконалена політика звільнення від відповідальності (leniency), запровадження процедури врегулювання у справах (settlement) про антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання та зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, чіткі строки для розслідувань АМКУ та посилений контроль за концентраціям, включаючи оновлені порогові показники.  

11:15 03.01.2024

Реєстрація надавачів соціальних послуг: чому це важливо?

Реєстрація надавачів соціальних послуг: чому це важливо?

  Забезпечення якісних та доступних соціальних послуг не лише пріоритет державної соціальної політики, а й об’єктивна вимога сьогодення. Ефективна реалізація вказаного завдання можлива через розбудову мережі надавачів соціальних послуг на рівні територіальних громад.

10:45 03.01.2024

У перший день нового року на Полтавщині народилося 11 малюків

У перший день нового року на Полтавщині народилося 11 малюків

  1 січня в десяти акушерських стаціонарах області народилися 11 малюків: 6 хлопчиків і 5 дівчаток. Про це повідомин начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Двійня хлопчиків та дівчинка з’вилися на світ в обласному перинатальному центрі, у перинатальному центрі Кременчука народилися хлопчик і дівчинка, у Кременчуцькій міській лікарні «Правоборенжа» – хлопчик, у Полтавському міському перинатальному центрі з’явилися на світ четверо малюків – двоє хлопчиків та дві дівчинки, у Хорольській лікарні народилася дівчинка», – зазначив Філіп Пронін.

15:15 02.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь