A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

На кожен прояв російського терору буде наша адекватна відповідь – звернення Президента України

На кожен прояв російського терору буде наша адекватна відповідь – звернення Президента України

  Довгий день сьогодні – багато нарад. Плануємо наступний тиждень – важливі міжнародні події. Готуємо нові лінії співпраці з партнерами, зокрема щодо дронів, щодо посилення наших можливостей у застосуванні дронів та в протидії російським дронам, у посиленні РЕБ – засобів радіоелектронної боротьби. Провів нараду і щодо безпекових гарантій – це один із ключових наших пріоритетів. Триває відповідна двостороння робота з партнерами, і сьогодні визначили, яких результатів маємо досягти найближчим часом. Провів наради і з оборонним блоком уряду – це Мінстратегпром, міністр оборони, команди міністерств. Ключове – це забезпечення наших воїнів озброєнням і військовою технікою. Стале постачання, стале виробництво із чіткою тенденцією на збільшення нашого виробництва і снарядів, і техніки – в Україні й разом із партнерами. Працюємо максимально, щоб цього року наші Сили оборони й безпеки могли базуватись у значній частині своїх дій саме на нашому, українському виробництві. І щоб ворог це відчував – реальну силу української зброї. Зараз уже формується таке відчуття. Є й багато влучних речей, зроблених саме українською зброєю. І все менше й менше спокійних ночей в окупантів. А має стати нашої, української сили ще в рази більше. І це буде. На кожен прояв російського терору, на кожну спробу Росії збільшити свій тиск на нашу державу, на наших людей, на наші позиції буде наша адекватна відповідь.

08:00 07.01.2024

На Полтавщині 558 пунктів незламності підключені до безперебійного інтернету

На Полтавщині 558 пунктів незламності підключені до безперебійного інтернету

  Зважаючи на активні військові дії, в Україні є ризик можливих пошкоджень енергетичної інфраструктури внаслідок обстрілів, Полтавська обласна військова адміністрація проводить заходи щодо повноцінного функціонування пунктів незламності під час тривалих відключень електроенергії. Наразі на території Полтавщини розгорнуто 590 пунктів незламності, які облаштовані у всіх громадах області, з них: 438 – Полтавською обласною військовою адміністрацією та органами місцевого самоврядування, 45 – ДСНС, 7 – АТ «Укрзалізниця», 95 – соціально-відповідальним бізнесом. Також є 5 пересувних пунктів ДСНС, які виїжджатимуть на місця за потреби.

13:15 06.01.2024

На території Полтавщини діє 590 пунктів незламності

На території Полтавщини діє 590 пунктів незламності

  Із 7 по 9 січня в області очікуються складні погодні умови внаслідок утворення активного циклону. Прогнозують значний сніг, хуртовини, приріст снігового покриву може сягати 30 см. Крім того, ворог продовжує підступно атакувати Україну.  

11:30 05.01.2024

На Полтавщині очікується погіршення погодних умов

На Полтавщині очікується погіршення погодних умов

  З 7 до 9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни. Як повідомляють в Українському гідрометеорологічному центрі, 7-8 січня характер погоди на Полтавщині визначатиме атмосферний фронт, пов'язаний з південним циклоном, ділячи нашу область навпіл і зумовить різну погоду на півночі та півдні області.

10:45 05.01.2024

Які послуги можуть отримати ветерани і ветеранки у сімейного лікаря?

Які послуги можуть отримати ветерани і ветеранки у сімейного лікаря?

  У межах співпраці з НСЗУ Національна служба здоров'я України Мінветеранів роз'яснює ветеранам і ветеранкам які послуги можна отримати у сімейного лікаря за Програмою медичних гарантій і які цивільні медичні заклади мають договір із НСЗУ. Таких лікарень наразі 2338 по всій країні, 349 з них – приватні. Вхідними воротами до отримання медичних послуг для ветеранів, як і для всіх українців, є сімейний лікар. Звернувшись до нього, можна отримати низку послуг, які надаються за пакетом «Первинна медична допомога»:

10:15 05.01.2024

Набрав чинності закон про нові правила надання відпусток

Набрав чинності закон про нові правила надання відпусток

  22 листопада Верховна Рада прийняла Закон від 22.11.2023 № 3494-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» (законопроєкт № 8313). 21 грудня Президент підписав цей закон. 23 грудня Закон № 3494 був опублікований в «Голосі України» та набув чинності з 24 грудня. Цей закон передбачає наступні зміни:

10:00 05.01.2024

Договір купівлі-продажу автівки можна укласти через Портал Дія

Договір купівлі-продажу автівки можна укласти через Портал Дія

  Наприкінці року Кабмін вніс зміни до деяких постанов із питань підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами. Вони стосуються порядку видачі посвідчення водія, державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповіла заступниця начальника РСЦ ГСЦ МВС у Полтавській області Ірина Пархоменко.

09:45 05.01.2024

Забезпечити постачання додаткових систем ППО та ракет до них – це пріоритет номер один – звернення Президента України

Забезпечити постачання додаткових систем ППО та ракет до них – це пріоритет номер один – звернення Президента України

  Цими днями багато регіонів нашої держави – різні міста й села, райони й прикордонні, й біля фронту, і на всій території – зазнали російських обстрілів, масованих ракетних ударів, постійних атак «шахедами». Очевидно, що саме цей новорічний час – кінець минулого року, перші дні цього року – керівники держави-терориста пробували використовувати, щоб зламати наш дух та щоб повернути стару, торішню загрозу. Загрозу знищення нашої енергетики, основ нашого життя. Наші захисники неба роблять усе можливе, щоб захистити державу. Уся команда наших дипломатів, усі, хто відповідає за комунікацію з партнерами, українські представники за кордоном на сто відсотків роблять усе, аби забезпечити постачання додаткових систем ППО і ракет до них. Це пріоритет номер один. Звичайно, точно такий же пріоритет номер один – це нові пакети підтримки для наших воїнів. Артилерія, зокрема калібр 155, засоби РЕБ, нові дрони та інше, що необхідно. Вдячний усім нашим партнерам, які вже формують нові пакети підтримки. Буде цього місяця багато відповідної комунікації.

08:00 05.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь