A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та військовослужбовців пройти онлайн-опитування

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та військовослужбовців пройти онлайн-опитування

  Ветерани та ветеранки, чинні військовослужбовці та військовослужбовиці, Український ветеранський фонд запрошує вас  взяти участь в онлайн-опитуванні про ваші актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного і професійного зростання. Які варіанти професійного розвитку ви б хотіли обрати у цивільному житті?

14:00 14.01.2024

Синоптики прогнозують ожеледицю

Синоптики прогнозують ожеледицю

  Протягом доби 14 січня в Полтаві та області синоптики прогнозують ожеледицю на дорогах. Оголошено І рівень небезпечності – жовтий. Про це повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

09:15 14.01.2024

Незалежність здобувають сміливі – звернення Президента України

Незалежність здобувають сміливі – звернення Президента України

  Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки! Провів сьогодні кілька міжнародних зустрічей. Спочатку в онлайн-форматі – з лідерами парламентської коаліції Болгарії. Провідні політичні сили. Наші відносини. Наша спільна безпека – усіх у Європі. Хороша і продуктивна розмова. Я вдячний за розуміння – розуміння саме того, що російська агресія є загрозою для щастя й добробуту всіх європейських націй. Також сьогодні провів зустріч із новим міністром закордонних справ Франції. Це дуже символічно, що перший візит пана міністра – саме в Україну і саме в такий час, коли Росія пробує різні способи, щоб наростити кількість ударів по Україні та здатність обходити нашу ППО. Я вдячний усім державам і, зокрема, Франції – за дуже серйозне посилення нашого повітряного щита, за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів, допомогу нашому народові.

08:00 14.01.2024

26 територіальних громадах Полтавщини затвердили програми інформатизації

26 територіальних громадах Полтавщини затвердили програми інформатизації

  В області продовжують працювати над впровадженням програм інформатизації органів місцевого самоврядування. Наразі їх мають двадцять шість територіальних громад. Програма інформатизації формується та приймається з метою сприяння гармонійному соціально-економічному та культурному зростанню громади, враховуючи насущні потреби її мешканців та оптимізацію функціонування органів місцевого самоврядування за допомогою впровадження інноваційних інформаційних технологій та цифрових рішень. Здійснення такого проєкту не лише відображає важливість сучасних технологій для ефективного управління громадою, але й підкреслює турботу про підвищення якості життя та розвиток всіх його аспектів, що особливо важливо під час воєнного стану.

10:00 13.01.2024

13 січня – Всесвітній день боротьби з депресією

13 січня – Всесвітній день боротьби з депресією

  За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, депресія є основною причиною інвалідності в усьому світі, вона робить великий внесок у загальний глобальний тягар хвороб. Від неї потерпають близько 300 мільйонів людей у всьому світі. Травма війни сьогодні зачепила всіх українців. Навіть тих, хто в перші дні виїхав з міст через активні військові дії, хто проживає у віддалених регіонах або встиг виїхати за кордон. Сирени, які ми чуємо, обстріли, все, що ми бачимо в новинах, особливо про насильство, переживання за рідних та близьких – усе це негативно впливає на наше здоров’я. Тобто всіх громадян України так чи інакше травмувала ця війна. Фахівці стверджують, що через неї матимуть депресії та інші психічні розлади близько 70% українців.

10:00 13.01.2024

Деімперіалізація на Полтавщині

Деімперіалізація на Полтавщині

  21 березня 2023 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який 21 квітня 2023 року був підписаний Президентом України Володимиром Зеленським. Зазначений Закон набув чинності 27 липня 2023 року. Цей Закон задає правові межі для процесу, який активно триває в Україні вже понад рік та передбачає реалізацію на державному та регіональному рівні низки заходів щодо усунення маркерів російської імперської політики з вітчизняного публічного простору, що були покликані прив’язувати Україну до Росії чи демонструвати вищість російської культури. Тому очищення українського публічного простору від цієї імперської символіки є складовою ментального спротиву агресору. Реалізація Закону потребує об’єднання зусиль і тісної співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, експертів і громадськості, адже Закон визначає процедури і чіткі терміни, впродовж яких Україна повинна позбутись російської імперської символіки, і зробити це виключно у рамках чинного законодавства України.

09:00 13.01.2024

Ворог атакував Полтавщину

Ворог атакував Полтавщину

  Вранці росіяни здійснили ракетний обстріл України. Ворог атакував і Полтавщину зокрема. В області працювала ППО. Про це повідомив начальник ОВА Філіп Пронін. «На подвірʼя одного з приватних будинків у Кременчуцькому районі упала ракета, яка не розірвалася. На щастя, постраждалих немає. Пошкоджено господарчу споруду. На місці працюють профільні фахівці, – зауважив Філіп Пронін. – Дякуємо нашим Силам оборони за захист».

08:40 13.01.2024

Полтавщина в п’ятірці лідерів серед областей з агрохімічної паспортизації земель

Полтавщина в п’ятірці лідерів серед областей з агрохімічної паспортизації земель

  Полтавська область посідає лідерські позиції в державі за обсягами виробництва валової продукції в сільському господарстві. Площа земельних угідь становить 2,9 млн га, або 4,8% в загальнодержавному об’ємі. Сільськогосподарські угіддя становлять 2,2 млн га з – них 1,8 млн га рілля.

10:45 12.01.2024

У Полтаві працює гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу

У Полтаві працює гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу

  В обласному центрі працює гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу. Він діє за принципом «єдиних дверей» – окрім гінекологічного огляду жінки можуть зробити додаткові обстеження: кольпоскопію, УЗД-обстеження, цитологічне дослідженя. «Всі ми люди, всі ми хочемо бути здоровими, і хочемо лікуватися доступно», – говорить Лілія Коновалова.

09:30 12.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь