Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Огляд стану довкілля Полтавської області за IV квартал 2023 року

Огляд стану довкілля Полтавської області за IV квартал 2023 року

  На виконання статті 251 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» Департамент екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації підготував аналітичний огляд стану довкілля Полтавської області за IV квартал 2023 року. У даному аналітичному огляді наводиться узагальнена інформація щодо забруднення атмосферного повітря Полтавської області, радіаційного стану, стану забруднення поверхневих вод.

11:00 24.01.2024

Протезування в Україні – безоплатне

Протезування в Україні – безоплатне

  Держава гарантує всім, хто цього потребує, встановлення якісних протезів, їхнє обслуговування та, за потреби, ремонт! Щоби отримати протез, військові, поранені під час бойових дій, не мають чекати встановлення інвалідності. Для них відшкодування вартості протеза може сягати двох мільйонів гривень!

10:00 24.01.2024

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 699-го дня війни

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 699-го дня війни

  «Щодо російського удару вранці. Майже сорок ракет різних типів – черговий комбінований удар, щоб спробувати обійти нашу систему ППО. Значну частину ракет вдалося збити. На жаль, є влучання. Більш ніж 200 різних обʼєктів пошкоджені – 139 тільки будинків, звичайних будинків… 130 людей поранені або травмовані. Усім їм надається необхідна допомога. На жаль, 18 людей загинули... Мої співчуття рідним і близьким. І ця кількість загиблих ще може зрости. Зокрема, у Харкові досі триває рятувальна операція – розбирають завали будинку. Звичайна багатоповерхівка, звичайні люди жили. Просто нормальне життя – ось що сучасна Росія розглядає як загрозу собі. Ця держава – типовий терорист. І хай там, у Росії, знають, що український характер уміє бути достатньо далекобійним у відповідь. Російська війна обов’язково повернеться додому – туди, звідки це зло й прийшло, туди, де воно має заспокоїтися. Саме там, у Росії».

08:00 24.01.2024

Інтерактивна мапа допомоги жертвам домашнього насильства

Інтерактивна мапа допомоги жертвам домашнього насильства

  Домашнє насильство: що це таке, як його розпізнати, куди звертатись по допомогу? На офіційному сайті МВС України створено інтерактивну мапу допомоги та окремий розділ, присвячений темі запобігання та протидії домашньому насильству.

14:30 23.01.2024

Гостра реакція на стрес. Що варто знати по можливі наслідки ворожих обстрілів

Гостра реакція на стрес. Що варто знати по можливі наслідки ворожих обстрілів

  Підступні ворожі обстріли несуть не лише руйнування та загрозу фізичному здоров’ю, а й сильний стрес, здатний змінювати життя людей, які опинилися в епіцентрі лиха. Щоразу у новинах ми чуємо про потерпілих, які зазнали гострої реакції на стрес. І події цього ранку, на жаль, не виключення.

13:00 23.01.2024

Випадок сказу виявили у Гадяцькій громаді на Полтавщині

Випадок сказу виявили у Гадяцькій громаді на Полтавщині

  Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що у Гадячі Миргородського району 20.01.2024 поліцією був застрелений безпритульний собака, у якого спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу. Собака нанесла покуси 4-ом дорослим людям. Всі постраждалі особи звернулись до органів охорони здоров’я та розпочати курс постконтактної антирабічної вакцинації. Фахівці Гадяцької дільниці ветеринарної медицини Миргородської районної дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини створили комісію та  виїхали на місце події для проведення епізоотичного обстеження, відбору патологічного матеріалу та направили його до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ, а також проведення необхідних ветеринарно-санітарних заходів згідно чинної Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженою наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 15 березня 1994 року №5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 31 березня 2004 року №54/263.

11:00 23.01.2024

Філософія життєстійкості: психосоціальна підтримка для згуртованості та самозарадності українців

Філософія життєстійкості: психосоціальна підтримка для згуртованості та самозарадності українців

  25 січня о 10:00 запрошуємо долучитися до експертної зустрічі-презентації Програми життєстійкості, розробленої у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я ,,Ти як?”, ініційованою Першої леді Олени Зеленської. Учасники дискусії:

10:45 23.01.2024

Грип: профілактика, симптоми та важливість вакцинації

Грип: профілактика, симптоми та важливість вакцинації

  Зимовий період завжди робить свої виклики, і одними з найпоширеніших неприємних «гостей» цього сезону є застуда та грип. Безсумнівно, усі ми хочемо уникнути хвороб. Однак найчастіше із профілактикою запізнюємося, тому можемо інфікуватися навіть від людей, у яких немає явних симптомів. Наприклад, хтось у родині за обіднім столом чхнув кілька разів, і ви вже можете заразитися.

10:00 23.01.2024

Потрібно зробити необхідні напрацювання, щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями були зняті – звернення Президента України

Потрібно зробити необхідні напрацювання, щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями були зняті – звернення Президента України

  День Соборності України. Ще раз вітаю всіх зі святом, із тим, що наш народ, наша держава справді відчули, що таке потенціал соборності та яку силу дає єдність, єдність усього народу. Саме завдяки єдності Україна вистояла в цій війні й захищається від російської навали. І завдяки єдності не лише нашій, але й усіх у світі, хто зрозумів, що несе агресія Росії. Сьогодні в Україні, саме в День Соборності – Прем’єр-міністр Польщі Туск. І це його перший візит у державу поза межами ЄС – поки що поза межами – в Україну після призначення на посаду. Перший візит. Дуже продуктивний. Ми з паном Прем’єр-міністром Туском сьогодні дуже змістовно говорили щодо всіх питань, які є між нашими державами – між Україною та Польщею – та на рівні європейських інституцій. Оборона – буде оборонний пакет від Польщі. І на посилення наших позицій ми говорили про спільне виробництво зброї, про збільшення наших можливостей у використанні польської техніки та систем озброєнь. Звичайно, детально говорили про політичну взаємодію. Про те, що всі проблеми між Україною та Польщею можемо подолати між нами – на рівні наших держав. Упевнений, що й критичні ситуації на кордоні – блокування, – які відчутно послаблюють солідарність зараз, ми можемо подолати, можемо знайти прагматичні виходи з будь-яких критичних ситуацій. Вдячний Польщі за приєднання до декларації «Групи семи» щодо безпекових гарантій Україні. І починаємо роботу над двосторонньою безпековою угодою. Детально обговорили наш рух у Євросоюз, наші очікування від саміту НАТО цього року. Польща може допомогти. І, до речі, дуже важливо, що досвід Польщі та Прем’єр-міністра Туска особисто – досвід у відносинах із європейськими інституціями – може значно посилити наші дії, наші рішення. Ми будемо використовувати. Домовилися про формат. Хороша була сьогодні зустріч і розмова в Києво-Могилянській академії зі студентами й студентками наших університетів. Ми були разом із паном Прем’єр-міністром Польщі, і я вдячний усім студентам, студенткам за увагу до цієї зустрічі та за глибокі питання.

08:00 23.01.2024

ОГОЛОШЕННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ!

24 січня 2024 року о 10 годині 00 хвилин скликається 43 позачергова сесія Великосорочинської сільської ради 8 скликання, на якій буде заслухано звіт Великосорочинського сільського голови Олександра ТИЩИЦЬКОГО про виконану роботу виконавчого комітету Великосорочинської сільської ради за 2023 рік. 

16:00 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь