Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам Полтавщини за січень 2024 року

Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам Полтавщини за січень 2024 року

  В області забезпечено своєчасне нарахування допомоги на проживання 113, 5 тис. ВПО на загальну суму понад 334 млн грн за січень 2024 року. Допомога на проживання ВПО – це один із видів державних соціальних виплат, які регулюються постановою уряду. Допомога надається щомісячно на кожну ВПО:

09:00 30.01.2024

Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим

Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим

  Йдеться про українців, які повертаються з-за кордону, ще не встигли працевлаштуватися в Україні й не мають джерел доходів та ВПО. Допомога на 6 місяців може бути призначена: родинам, що повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном; родинам ВПО, які, внаслідок переміщення, не працювали або не сплачували ЄСВ. Водночас українців стимулюватимуть до економічно незалежного і самостійного життя. Якщо в родині, яка отримала допомогу, є працездатні особи, які не працюють, вони мають протягом двох місяців після її призначення або працевлаштуватись, або стати на облік в Державному центрі зайнятості. Допомога малозабезпеченим призначається родинам, чиї сукупні доходи не перевищують рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї: для працездатних осіб – 55% прожиткового мінімуму (1665,4 грн), для дітей – 140 % (віком до 6 років – 3 588,2 грн, від 6-18 років - 4 474,40 грн), для осіб, які втратили працездатність – 100% (2 361 грн). Допомога буде нарахована у сумі, що є різницею між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом.

08:45 30.01.2024

Які інновації потрібні українцям. Результати громадських обговорень

Які інновації потрібні українцям. Результати громадських обговорень

  У грудні презентували Глобальну інноваційну візію України 2030 та запустили громадські обговорення, щоб зібрати думки від українців щодо розвитку стратегії. В обговоренні взяли участь представники ІТ-компаній, фондів, громадських організацій, університетів, агенцій, науково-дослідницьких центрів.

08:35 30.01.2024

Випереджати ворога у якості роботи з дронами – це одне з головних завдань року – звернення Президента України

Випереджати ворога у якості роботи з дронами – це одне з головних завдань року – звернення Президента України

  Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Підсумки цього дня. Перше. Вранішній селектор. Були, як зазвичай, доповіді з усіх напрямків державної роботи. Військові –щодо ситуації на фронті, щодо кожного напрямку інтенсивних боїв. Розвідка – поточні питання, окрема увага, звичайно, тому, що робить ворог, як тисне на своїх сателітів. Я вдячний усім нашим фахівцям, які здобувають для України актуальну спеціальну інформацію. Окрема розмова – щодо дронів: питання виробництва, питання постачання, забезпеченості підрозділів. Зрозуміло, що це одне з головних завдань року – випереджати ворога в якості роботи з дронами. Що успішніші українські дрони, від FPV до стратегічних, то більше життів наших воїнів ми збережемо.

08:00 30.01.2024

Заводи області виготовили 229 тисяч тонн цукру, – Філіп Пронін

Заводи області виготовили 229 тисяч тонн цукру, – Філіп Пронін

  Цукрові заводи Полтавщини завершили сезон цукроваріння. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Заводи області виготовили 229 тисяч тонн цукру. Це на 55% більше, ніж за попередній період. І майже втричі більше, ніж потреба області. Переробили загалом понад 1,6 мільйона тонн сировини», – розповів Філіп Пронін.

17:00 29.01.2024

Звернення начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Звернення начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

  29 січня вшановуємо пам'ять Героїв Крут. 106 років тому молоді воїни УНР дали відсіч московсько-більшовицьким окупаційним військам біля станції Крути на Чернігівщині. Серед учасників бою – 12 патріотів, життя яких пов’язане з Полтавщиною. Це брати Аверкій та Федір Гончаренки, Микола Божко-Божинський, Володимир Шульгин, Юрій Вороний, Демид Бурко-Корецький, Ігор Геращенко, Іван Шарий, Олександр Попович, Олександр Гайдовський-Потапович, Василь Коваленко та Олена Мельничук. Цей день увійшов в історію як знакова битва за майбутнє України. Став символом патріотизму, стійкості і відваги української молоді. Нині, як і понад сто років тому, бої за Україну тривають.

13:00 29.01.2024

Які дослідження зору можуть безкоштовно отримати в офтальмолога ветерани та ветеранки

Які дослідження зору можуть безкоштовно отримати в офтальмолога ветерани та ветеранки

  У межах співпраці з Національною службою здоров'я України Мінветеранів роз'яснює, які послуги для перевірки зору можна отримати безкоштовно в офтальмолога. Щоб перевірити зір, потрібно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря. Він виміряє гостроту зору, а також проведе офтальмоскопію – це дослідження допоможе з’ясувати, чи є відшарування сітківки, внутрішньоочні пухлини чи інші патології.

11:30 29.01.2024

Життєстійкість для кожного українця: презентація концепції програми

Життєстійкість для кожного українця: презентація концепції програми

  25 січня 2024 року на заході “Філософія життєстійкості: психосоціальна підтримка для згуртованості та самозарадності українців” Міністерство соціальної політики спільно з партнерами – агрохолдингом “Астарта”, представництвом міжнародного фонду UNICEF в Україні, Координаційним центром з психічного здоров'я КМУ, урбан-бюро “Big City Lab” та агенцією “Ruban Litvinova Social Impact Agency” – презентували концепт життєстійкості та розповіли, як працюватимуть Центри життєстійкості в громадах. У фокусі Програми життєстійкості – мешканці громад. Тому для розуміння їхніх потреб та загальної затребуваності проекту, агенція “Ruban Litvinova Social Impact Agency” провела і презентувала відповідне дослідження. За даними дослідження, 64% респондентів (близько 1 600 опитаних) мають низький рівень емоційного добробуту. Проте для більшості опитаних можливість оплатити послуги психолога (для себе чи для близьких) майже відсутня. Адже 62% опитаних можуть дозволити собі лише їжу. При цьому потреба у спілкуванні, у тому, щоб знайти коло тих, хто зрозуміє і підтримає, стоїть гостро серед різних категорій громадян.

11:00 29.01.2024

Комунікуємо коректно – довідник безбар'єрності

Комунікуємо коректно – довідник безбар'єрності

  Є дуже просте правило коректної комунікації: якщо людина не хоче спілкуватися – не лізьте у душу, просто не чіпайте. Особливо коли йдеться про співрозмовника / співрозмовницю, які повернулися з фронту. А якщо людина навпаки, хоче виговоритися? І прагне особисто з вами поділитися емоціями або спогадами?

11:00 29.01.2024

Успіхи приватизації  в територіальних громадах області

Успіхи приватизації  в територіальних громадах області

  Органи місцевого самоврядування активно долучаються до запроваджених Урядом програм, спрямованих на розвиток бізнесу, тому мають можливість самостійно й успішно продавати та здавати в оренду комунальну нерухомість та землі через «Prozorro.Продажі». До практики реалізації активів через державні онлайн-аукціони «Prozorro.Продажі» в 2023 році в Україні повернулися 334 територіальні громади, які оголосили та провели понад 7,3 тисячі успішних торгів із малої приватизації, оренди комунального майна та здачі в оренду й продажу земель. Сумарний дохід громад, що потрапили до цьогорічного рейтингу, склав майже один мільярд гривень. 

10:45 29.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь