A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

#Соціальні послуги: організація надання в області соціальної послуги догляду вдома

#Соціальні послуги: організація надання в області соціальної послуги догляду вдома

  Департамент соціального захисту населення продовжує популяризувати соціальні послуги в рамках запровадженої інформаційної кампанії і черговий дайджест присвячений одній із найпоширеніших соціальних послуг – догляду вдома. Вона є затребуваною серед мешканців нашої області, які в силу стану здоров’я або віку не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги безпосередньо за місцем проживання.

10:15 05.02.2024

Генеральний секретар НАТО у Вашингтоні: «Підтримка України відповідає інтересам США»

Генеральний секретар НАТО у Вашингтоні: «Підтримка України відповідає інтересам США»

  На спільній з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції в понеділок, 29 січня 2024 року, Генеральний секретар Єнс Столтенберг високо оцінив чітку обіцянку Президента Байдена і Секретаря Блінкена зберігати підтримку України. «Російська перемога придасть зухвалості Ірану, Північній Кореї і Китаю. Це впливає на безпеку Європи і на безпеку Америки. Тому підтримка України слугує інтересам США»,  –  сказав пан Столтенберг. Генеральний секретар наголосив, що «за невеличку частку щорічних оборонних витрат Сполучені Штати допомогли Україні знищити основну частину бойового потенціалу Росії не поставивши під загрозу жодного американського солдата». Він також подякував Секретареві Блінкену за його особисту відданість НАТО.

09:30 05.02.2024

Працюємо, щоб додати можливостей збивати ракети та дрони – звернення Президента України

Працюємо, щоб додати можливостей збивати ракети та дрони – звернення Президента України

  Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Дуже активна неділя сьогодні. Вранці – Роботине, одна з найбільш жорстких частин фронту, Запорізький напрямок. Особисто подякував воїнам, нагородив безпосередньо на передовій пʼятьох із кращих – тих, хто відзначився в боях цими тижнями: старших солдатів Ігоря Гончарука, Івана Тарана, Ярослава Поліщука, сержанта Михайла Блашківа, старшого лейтенанта Андрія Ольшанського – Андрія відзначено «Хрестом бойових заслуг». Усі – саме такі хлопці, чия хоробрість, витривалість зберігає наші позиції та нашу державу. Я дякую вам, воїни, дуже дякую, та всім вашим побратимам!

08:00 05.02.2024

Оформлення ID-картки: поради від міграційників

Оформлення ID-картки: поради від міграційників

  Аби легко і швидко оформити ІD-картку, слід дотримуватись цих нескладних порад від співробітників Державної міграційної служби України. Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт вперше. Якщо цього не зробити до 18-ти, то на Вас чекає додаткова процедура із встановлення особи. Не маєте ідентифікаційного коду - вам замовлять його під час оформлення паспорта вперше При реєстрації в електронній черзі можна сплатити за послугу онлайн. Це пришвидшить процедуру подання документів на оформлення паспорта. Однак не забудьте надати працівнику ДМС квитанцію у роздрукованому вигляді. Якщо у місячний термін після досягнення 25-ти або 45-ти років, ви не встигли вклеїти фотокартку в паспорт (до 24 лютого 2022 року), то Вас зобов’яжуть обміняти паспорт на ID-картку. Однак під час дії воєнного стану, ви можете вклеїти фото у будь-який час. Додавайте наступні документи (за їх наявності):

16:30 04.02.2024

В області діти навчаються керувати дронами

В області діти навчаються керувати дронами

  Вихованці обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді вчаться керувати дронами. «У будні – опанування теоретичних знань. Вивчення конструкції літальних апаратів, програмування, налаштування й ремонту. Також діти можуть повправлятися на комп'ютерних тренажерах із симуляторами польотів на дронах. У приміщенні є смуга перешкод для квадрокоптерів, щоб відпрацьовувати навички маневрування. У вихідні – закріплення на практиці», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

16:00 04.02.2024

#Соціальніпослуги: що це та як їх отримати?

#Соціальніпослуги: що це та як їх отримати?

  Кожен з нас опинявся в ситуації, коли звертався за підтримкою чи допомогою до своїх близьких чи друзів, але часом такої підтримки недостатньо. Якщо людина опинилась у скрутній ситуації, пов’язаною з її фізичним чи ментальним здоров’ям, скрутним фінансовим становищем чи безробіттям та іншу вона може звернутись за професійною підтримкою – соціальними послугами.

12:00 04.02.2024

Рак виліковний при його ранній діагностиці

Рак виліковний при його ранній діагностиці

  4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку. Через майже 2-річну війну, пандемію COVID-19, що їй передувала, та постійні стреси українці менше слідкують за своїм здоров’ям та пізно звертаються за медичною допомогою. Як результат – зростає захворюваність на онкологічну патологію різних локалізацій. Протягом минулого року кількість виявлених та зареєстрованих випадків онкологічних захворювань на Полтавщині порівняно з попереднім роком зросла на 536. Показник захворюваності на злоякісні новоутворення склав 359,3 на 100 тисяч населення (проти 319,0 за 2022 рік).

10:00 04.02.2024

На Полтавщині з нагоди 160-річчя від дня народження Володимира Самійленка провели тематичні заходи

На Полтавщині з нагоди 160-річчя від дня народження Володимира Самійленка провели тематичні заходи

  3 лютого – 160 років від дня народження українського поета, сатирика, драматурга, перекладача Володимира Самійленка. Він народився на Полтавщині, у селі Великі Сорочинці. До ювілею поета у селі Великі Сорочинці відбулося покладання квітів до погруддя видатному землякові.

15:00 03.02.2024

У результаті чергової ворожої атаки на Полтавщині було пошкоджено заповнене зерносховище, – Філіп Пронін

У результаті чергової ворожої атаки на Полтавщині було пошкоджено заповнене зерносховище, – Філіп Пронін

  Через чергову ворожу атаку Полтавщина втратила частину врожаю. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Своїми діями ворог постійно загрожує продовольчій безпеці України. Учора у результаті чергової атаки на Полтавщині було пошкоджено заповнене зерносховище. Частину урожаю, який зберігався, втрачено», – розповів Філіп Пронін.

14:00 03.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь