A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Право на протезування державним коштом

  Війна триває і кількість людей, що потребують протезів, збільшується щодня. Хто може отримати протез державним коштом? Чи йдеться лише про військових? За що саме платить держава та яку вартість протеза може відшкодувати? Насправді право на протезування державним коштом є не тільки у військових – кожен українець може отримати якісний протез за рахунок коштів державного бюджету:

13:00 06.02.2024

Синоптики прогнозують значне потепління цього тижня

  Цей тиждень на Полтавщині буде значно теплішим за кліматичну норму. 7 лютого в денні години стовпчик термометра підвищуватиметься до весняних показників. Про це повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології. 7 лютого – мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° тепла, вдень 5-10° тепла.

10:45 06.02.2024

Полтавщина та Київ у січні забезпечили приріст ПДФО

  До загального фонду місцевих бюджетів (без урахування трансфертів держави) в січні надійшло 1481,4 млн грн, що на 228,5 млн грн (+18,2%) більше за планові показники. Про це повідомив директор департаменту фінансів Полтавської ОВА Павло Кропивка. «В Україні приріст доходів загального фонду місцевих бюджетів забезпечено по м. Києву (+9,8%) та 3-х областях (Полтавській (+8,5%), Вінницькій (+3,0%) та Київській (+2,6%)). По іншим регіонам не досягнуто рівня відповідного періоду попереднього року», – зазначив Павло Кропивка.

09:30 06.02.2024

Обговорили з Прем’єр-міністром посилення політики ветеранів; Україні потрібні сила, свіжа енергія та лідерство – звернення Президента Володимира Зеленського

  Бажаю здоров’я, дорогі українці, українки! Сьогодні – робочий день у трьох наших регіонах. Дніпровщина, Кропивницький, область, Черкащина. Всюди серед головних питань – зміцнення РЕБ, засобів радіоелектронної боротьби, посилення нашої ППО. Кілька важливих доручень щодо цього є сьогодні. Дніпро – було дуже приємно відвідати ліцей «Синергія». Подякував учителям, поговорив з учнями, ученицями. Важливий настрій – настрій нашого майбутнього, нашої держави.

08:00 06.02.2024

На Полтавщині стартував територіальний етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч», – Філіп Пронін

  В області розпочався територіальний етап національного проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Він об’єднав понад 16 тисяч дітей. Сформовані 1287 шкільних команд у п’яти видах спорту. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Сьогодні разом з юними учасниками, амбасадорами, титулованими спортсменами й військовими дали старт територіальному етапу змагань. Діти провели показові виступи з черліденгу та майстер-класи у баскетболі, волейболі, футзалі, спортивному орієнтуванні», – розповів Філіп Пронін. Школярам вручили спортивний інвентар. «Шкільні ліги – це про згуртованість і підтримку дітей із боку батьків, вчителів, тренерів та спортсменів. Формуємо активну, спортивну, цілеспрямовану й здорову молодь України», – підсумував Філіп Пронін. #разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl

19:00 05.02.2024

У державному архіві організували семінари-навчання для представників органів місцевого самоврядування

  Комплекс заходів, спрямованих на поповнення Національного архівного фонду якісними документами, передбачає проведення семінарів-навчань для тієї категорії спеціалістів, які безпосередньо займаються питаннями організації діловодства та відомчого архівного зберігання документів. Оскільки сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі комітети є джерелами комплектування Державного архіву Полтавської області, то підвищення кваліфікації працівників діловодних, експертних та архівних служб органів місцевого самоврядування Полтавщини є системним у діяльності головної архівної установи області. Перший такий семінар у 2024 році відбувся 01-02 лютого у дистанційному режимі. Його учасниками були відповідальні працівники органів місцевого самоврядування Полтавської області, які навчалися на базі Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації за загальною короткостроковою програмою «Складання індивідуальної інструкції з діловодства та номенклатури справ сільської, селищної та міської ради». Також державний архів 02 лютого організував на прохання керівництва Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад для членів асоціації семінар у режимі відеоконференції щодо ведення та передавання на державне зберігання погосподарських книг.

14:00 05.02.2024

Що пропонує програма медичних гарантій у боротьбі проти раку

  В Україні доступні скринінгові обстеження для виявлення різних видів раку. Їх можна зробити безоплатно за програмою медичних гарантій. Зокрема, мамографію (скринінг раку молочних залоз), ПАП-тест (скринінг на рак шийки матки), тест на приховану кров у калі й колоноскопія (скринінг раку товстого кишківника), ультразвукову діагностику органів малого таза, дерматоскопію атипових родимок, аналізи на гепатити В і С. Ця програма також покриває усі найважливіші види медичної допомоги на кожному етапі лікування, зокрема таке: консультації лікарів, проведення лабораторних та інструментальних досліджень, оперативні видалення онкоутворень та відновлення після них, хімієтерапевтичне та радіологічне лікування та супровід в амбулаторних або стаціонарних умовах, а також препарати, необхідні для лікування. 

12:30 05.02.2024

Ментальному здоров'ю потрібна підтримка

  Якщо ваш стан змінився, скажімо, кудись поділася звична активність, погіршилися сон чи апетит, а від мотивації досягати цілей не лишилося і сліду, — це може бути сигналом, що вашій менталочці необхідна підтримка. Зверніть увагу на підказки організму і довірте свій ментальний стан тому, до кого вже звикли – сімейному лікарю.

12:15 05.02.2024

Раннє виявлення збільшує шанси на одужання онкопацієнтів

  За останніми прогнозами ВООЗ, якщо темпи захворюваності зростатимуть і надалі, то до 2030 року кількість людей, що вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн. При цьому у 40% випадків раку можна запобігти простими повсякденними діями, а його раннє виявлення значно збільшує шанси на успішне лікування. Для цього в Україні діє програма медичних гарантій, вона покриває найважливіші обстеження та лабораторні дослідження для виявлення раку та лікування. 

12:00 05.02.2024

Мережі Wi-Fi: як уберегти свій гаджет?

  Wi-Fi став необхідною складовою нашого повсякденного життя. Зазвичай ми підключаємося до захищених мереж з паролем, щоб зберегти конфіденційність та безпеку. Але чи варто, за потреби, використовувати незахищений Wi-Fi, і які переваги та недоліки з цим пов'язані? Перевагами використання незахищеного Wi-Fi є зручність та доступність.

10:30 05.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь