Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Привітання Президента України з Днем Соборності

Привітання Президента України з Днем Соборності

  Дорогі громадяни! Рівно 105 років тому саме тут, на Софійській площі у Києві, були проголошені такі рядки: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України». Це слова з Акта злуки, який об’єднав українські землі по обидва береги Дніпра в єдину державу. І з цієї нагоди сьогодні ми відзначаємо День Соборності України.

09:15 22.01.2024

Привітання начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з Днем Соборності

Привітання начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з Днем Соборності

  «Ідея Соборності була і залишається базовою національною цінністю усіх українців. Акт злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року у Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі обʼєдналися в одній державі. Сьогодні ми знову боремося за нашу Соборність. За те, щоб повернути всі тимчасово окуповані землі з Донбасом та Кримом включно. Російська пропаганда намагалася зіштовхнути між собою українські регіони, навʼязуючи уявлення про нібито різні «сорти» українців.

08:45 22.01.2024

Робота групи «Прозорість і підзвітність», допомога військовим, зниження вартості проїзду в області – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Робота групи «Прозорість і підзвітність», допомога військовим, зниження вартості проїзду в області – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

  Традиційно начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня. Розповів, що системно продовжує роботу група «Прозорість і підзвітність». Наголосив, що завдяки спільним зусиллям є вагомі результати. «Вдалося викрити масштабну корупційну схему. Її організували під час ремонту укриття та модернізації котельні у міській лікарні Глобиного. Відкрите кримінальне провадження. Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам. Сума збитків – майже 6 мільйонів гривень. Незаконна діяльність припинена. Причетні мають понести відповідальність», – зазначив Філіп Пронін. Команда робочої групи поповнюється. Долучили фахівців Полтавської філії Укрдержбудекспертизи. За словами очільника ОВА, не залишили без уваги ситуацію навколо «Полтаватеплоенерго» та опалення в Кременчуці. Обласна влада максимально залучена в процес. Працює робоча група, проводяться консультації з Міноборони, Мінінфраструктури. Філіп Пронін додав, що область продовжує забезпечувати воїнів найнеобхіднішим. Передали військовим човен. Він допомагатиме їм виконувати бойові завдання. Цього тижня на маршрутах Кременчук-Полтава, Полтава-Лохвиця та Полтава-Гадяч знизили вартість проїзду. Загалом це 48 рейсів. Люди будуть платити менше на 10, 20 та 26 грн. Полтавщина отримала понад 88 млн грн державної субвенції для покращення умов викладання шкільного предмету «Захист України». «Більшу частину коштів спрямуємо для оснащення навчальних кабінетів. Окрема увага – підвищенню кваліфікації педагогів, які викладають дисципліну», – сказав Філіп Пронін. Розповів, що освітні заклади Полтавщини – активні учасники проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». В області вже сформували понад 700 команд. Вісім громад Полтавщини отримали гуманітарну допомогу від обласної організації Червоного Хреста України. Це 10 генераторів потужністю 60 кВт. Обладнання розподілили серед лікарень, освітніх закладів та об’єктів критичної інфраструктури. Майже три тисячі медпрацівників області пройшли спеціальне навчання за програмою ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

08:15 22.01.2024

Росія повинна відчути й запам’ятати, що найбільше від агресії втрачає сам агресор – звернення Президента України

Росія повинна відчути й запам’ятати, що найбільше від агресії втрачає сам агресор – звернення Президента України

  Дорогі українці, українки! Завершується ще один тиждень цієї війни та наших активних дій, нашої оборони. Від початку лише цієї доби – вже близько 60 боїв. Найбільш інтенсивно – Авдіївський напрямок, також Бахмутський, Мар’їнський, Купʼянський, Південь нашої держави. Було понад 50 російських обстрілів тільки з реактивних систем залпового вогню, а ще – десятки авіаційних та ракетні удари. За один цей день російські нелюди обстріляли понад сто міст, містечок, наших українських сіл у дев’яти областях: від Чернігівщини й Сумщини до Миколаївщини та Кіровоградської області. Особливо жорстокі російські удари – по Донеччині. На жаль, є поранені, є загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких.

08:00 22.01.2024

Олена Зеленська в інтерв’ю телеканалу «Ми – Україна»: Зараз дуже важлива витривалість

Олена Зеленська в інтерв’ю телеканалу «Ми – Україна»: Зараз дуже важлива витривалість

  Нині стратегічно важливим стало все, що допомагає Україні відновлюватися. Про це заявила перша леді Олена Зеленська в інтерв’ю українському телеканалу «Ми – Україна». Вона розповіла про проєкти, якими опікується під час війни, зокрема про допомогу великим прийомним родинам, яку надає Фундація Олени Зеленської, споруджуючи коштом іноземних меценатів будинки для 14 таких сімей, які втратили житло в результаті російської агресії. Днями ключі від уже готового будинку отримала родина Сомових із Херсонщини, яка виховує вісьмох прийомних дітей.

15:00 21.01.2024

Мінінфраструктури: 95 українських родин придбали нове житло завдяки програмі компенсацій за Житловими сертифікатами

Мінінфраструктури: 95 українських родин придбали нове житло завдяки програмі компенсацій за Житловими сертифікатами

  95 українських родин придбали нове житло завдяки програмі компенсацій за Житловими сертифікатами. Мінінфраструктури вбачає вже більш широку географію. Нове житло люди купували у Чернігівській, Харківськівській, Миколаївській, Сумській, Київській, Тернопільській, Львівській областях та у Києві. Бачимо також тенденцію у виборі житла в межах того регіону, де знаходилося знищене. Переважно люди обирають квартири на вторинному ринку нерухомості.

13:30 21.01.2024

Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та рідним загиблих Героїв з Полтавщини

Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та рідним загиблих Героїв з Полтавщини

  У продовження реалізації ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив іще 30 сертифікатів на отримання квартир військовослужбовцям Сил оборони, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих Героїв. Житлові сертифікати отримали 19 родин Героїв, які віддали свої життя, захищаючи Україну під час повномасштабної російської агресії. Ще 11 Героїв України одержали сертифікати особисто.Церемонія традиційно відбулася в Маріїнському палаці в Києві. Серед них п’ятеро представників Полтавської області. Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України зі складу ЗСУ: підполковнику Віталію Савичу, молодшому сержанту Ігорю Левченку, майору Миколі Любарцю. Сертифікати на квартири від Глави держави також отримали члени родин полеглих Героїв України з числа військовослужбовців ЗСУ: молодшого лейтенанта Вадима Блищука. Крім того, сертифікати одержали рідні полеглих Героїв України зі складу Національної гвардії: солдата Артема Амеліна. “Кожен із наших героїв – Героїв України – заслуговує на найвищу шану та вдячність нашої держави й усіх наших людей. Це воїни, чия хоробрість є порятунком для України та справедливим покаранням для російських окупантів”, – сказав Президент.

12:00 21.01.2024

Всією архітектурою безпекових гарантій ми фактично реанімуємо систему міжнародного права – звернення Президента України

Всією архітектурою безпекових гарантій ми фактично реанімуємо систему міжнародного права – звернення Президента України

  Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки! Кілька речей за цей день.  Вже проводжу наради щодо наступного тижня – наших міжнародних заходів, які ми плануємо.  Це стосується і відносин із партнерами у Європі, у Євросоюзі. Додамо активності.  А також це стосується безпекових гарантій для України. Готуємо нові угоди з партнерами – сильні двосторонні угоди. Січень та лютий мають принести відповідні результати. Вже бачимо конкретні дати, коли можуть бути нові й сильні документи. Я вдячний усій нашій команді, яка залучена до перемовин, всім тим лідерам, тим державам, які готові до дійсно амбітних рішень. 

08:00 21.01.2024

Довідник безбар’єрності: інформаційна безбар’єрність

Довідник безбар’єрності: інформаційна безбар’єрність

  Безбар’єрність означає формування такого підходу, за якого кожна людина в нашій країні може отримати вільний доступ до будь-якої сфери життя: навчання, будування кар’єри, спокійного пересування країною тощо. Системне усунення бар’єрів відбувається на рівні держави. Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору була розроблена в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та на виконання Указу Президента України. Стратегія розрахована до 2030 року і передбачає усунення бар’єрів у шести основних напрямах.

15:00 20.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь