A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Блокувати шляхи обходу Росією санкцій – це блокувати терор – звернення Президента України

Блокувати шляхи обходу Росією санкцій – це блокувати терор – звернення Президента України

  Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Коротко про цей день. Дуже позитивна, реально надихаюча розмова з Президентом Франції Макроном. Подякував за створення артилерійської коаліції в межах нашого оборонного формату «Рамштайн» та за готовність Франції поставити Україні саме цього року десятки «цезарів» – дуже результативних систем артилерії та снарядів до них.

08:00 19.01.2024

єРобота: Держава інвестувала в розвиток бізнесу через гранти 6,5 млрд грн

єРобота: Держава інвестувала в розвиток бізнесу через гранти 6,5 млрд грн

  За державною грантовою програмою „єРобота” продовжується надання українцям грантів для започаткування бізнесу та розвитку підприємництва. Ця підтримка спрямована на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць.

13:00 18.01.2024

Полтавщина в п’ятірці лідерів серед областей з агрохімічної паспортизації земель

Полтавщина в п’ятірці лідерів серед областей з агрохімічної паспортизації земель

  Площа земельних угідь Полтавської області становить 2,9 млн. га, або 4,8% в загальнодержавному об’ємі, з них  сільськогосподарські угіддя становлять 2,2 млн. га. Інструментом за допомогою якого, проводиться державний моніторинг ґрунтів за зміною показників родючості, забруднення ґрунтів токсичними речовинами і радіонуклідами, раціональним використанням земель сільськогосподарського призначення є їх агрохімічна паспортизація.

12:00 18.01.2024

Полтавщина отримала освітню субвенцію для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України»

Полтавщина отримала освітню субвенцію для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України»

  Наприкінці 2023 року Полтавська область отримала субвенцію для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України». Її розподіл триває. Наприкінці 2023 року Полтавська область отримала субвенцію для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України». Її розподіл триває. Понад 83 млн грн спрямують на закупівлю засобів навчання та комп'ютерного обладнання для оснащення навчальних кабінетів предмета «Захист України»; понад 5 млн грн – на підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти, які забезпечують викладання навчального предмета «Захист України». Про це під час брифінгу розповіли директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський та заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай. «Така субвенція є надзвичайно важливою. Використання коштів передбачено для закладів загальної середньої, а також професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, що забезпечують надання повної загальної середньої освіти, – розповів Євген Кончаковський. – Обласна військова адміністрація планує першочергово кошти направити на спеціалізовані заклади освіти: Полтавський та Кременчуцький ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради. Нині в області налічується 302 заклади загальної середньої освіти області, в яких викладається предмет «Захист України». «Ініціатива МОН щодо викладання навчального предмета «Захист України» є дуже актуальною. Військове, патріотичне виховання починається саме з цієї дисципліни. В умовах збройної агресії кожен громадянин повинен вміти і знати, як забезпечити власну безпеку, своїх рідних. Полтавщина є ініціатором у багатьох процесах, направлених на військово-патріотичне виховання», – зауважив Едуард Бородай. В області планують навчати та підвищувати кваліфікацію тих педагогічних працівників, які вже працюють у ЗЗСО. Особливості використання субвенції, критерії її розподілу між обласним бюджетом та бюджетами територіальних громад будуть затверджені МОН України за погодженням із Мінфіном. Кошти будуть доступними для використання протягом 2024 року.

14:00 17.01.2024

Синоптики прогнозують пориви вітру

Синоптики прогнозують пориви вітру

  Протягом доби 18 січня на Полтавщині очікуються пориви південно-східного вітру 15-20 м/с. Про це повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології.

13:15 17.01.2024

Філіп Пронін долучився до Дня музейного селфі

Філіп Пронін долучився до Дня музейного селфі

  Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін долучився до Дня музейного селфі. Відвідав Полтавський краєзнавчий музей імені В. Кричевського. «Долучився до Дня музейного селфі, який сьогодні відзначають у світі. Позаду мене на фото – мальовані опішнянські кахлі у виконанні видатного творця архітектурної кераміки Івана Гладиревського», – розповів Філіп Пронін. Оригінальні елементи оздоблюють Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського. Вони збереглися ще з 1908 року, тож мають значну культурну, мистецьку та історичну цінність. «Цей день – чудова нагода ще більше дізнатися про культурні надбання нашого регіону. Побачити опішнянські кахлі можна у дворику музею. Сьогодні локація відкрита для відвідувачів. Цінуємо та оберігаємо українське», – підсумував Філіп Пронін.

11:45 17.01.2024

Інформаційні матеріали до Дня Соборності України – 2024

Інформаційні матеріали до Дня Соборності України – 2024

  Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року № 42. Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

11:30 17.01.2024

Зміни в процедурі оцінки впливу на довкілля

Зміни в процедурі оцінки впливу на довкілля

  У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля» (далі – Закон) повідомляємо про наступні зміни в процедурі оцінки впливу на довкілля (далі – Процедура ОВД): У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля» (далі – Закон) повідомляємо про наступні зміни в процедурі оцінки впливу на довкілля (далі – Процедура ОВД):

11:15 17.01.2024

На Полтавщині впроваджують проєкт Мінсоцполітики з життєстійкості

На Полтавщині впроваджують проєкт Мінсоцполітики з життєстійкості

  У Полтавській області продовжують активно працювати над запуском проєкту Мінсоцполітики з життєстійкості. Він дозволить мешканцям спочатку пілотних громад, а потім – і по всій Україні безоплатно отримувати систематичну психосоціальну підтримку. Щоби кожен із нас міг долати виклики життя, інтегруватися до своєї громади й був не один на цьому шляху. Нещодавно завершився конкурс із відбору громад-учасниць пілотної частини проєкту. Вони виділять приміщення для роботи надавачам послуги життєстійкості. Тепер – ми в пошуку, власне, надавачів – громадських організацій, благодійних фондів тощо. Вони пройдуть навчання від наших партнерів – UNICEF i ВООЗ – і надаватимуть послуги з формування життєстійкості, отримуючи на це фінансування від держави. 16 із 34 відібраних до участі громад уже шукають надавачів соціальних послуг:

09:30 17.01.2024

Полтавщина – серед лідерів з охоплення населення соціальними послугами

Полтавщина – серед лідерів з охоплення населення соціальними послугами

  В обласному центрі відбулося засідання робочої групи з питань визначення потреб населення у соціальних послугах за участі представників територіальних громад. Затребуваність надання соціальних послуг, особливо для уразливих категорій громадян, постійно зростає, адже за рахунок функціонування злагодженої та ефективної системи соціальних сервісів є можливість вирішити низку складних життєвих обставин жителів.З минулого року Полтавщина долучилась до низки пілотних та експериментальних проєктів Мінсоцполітики щодо розвитку соціальних послуг, зокрема щодо надання окремим категоріям громадян (ВПО, сім’ї військовослужбовців тощо).

08:30 17.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь