A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великосорочинська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

«Гаряча лінія» кризової підтримки від Українського ветеранського фонду Мінветеранів

«Гаряча лінія» кризової підтримки від Українського ветеранського фонду Мінветеранів

  0 800 33 20 29 – це першомомента допомога для ветеранів війни, їхніх родин та всіх українців у складних ситуаціях. Фахівці «гарячої лінії» – кваліфіковані психологи, які пройшли спеціальне навчання з кризової допомоги та підтримки, мають великий практичний досвід.

08:15 17.01.2024

П’ять сільгосппідприємств Полтавщини скористалися фінансовою підтримкою держави на розвиток тепличного господарства та садівництва

П’ять сільгосппідприємств Полтавщини скористалися фінансовою підтримкою держави на розвиток тепличного господарства та садівництва

  Сільське господарство Полтавщини має неабиякий потенціал для розвитку. Зокрема садівництво та овочівництво. Вагомим інструментом розвитку садівництва та овочівництва на Полтавщині є державна програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу, запроваджених Урядом «єРобота» на розвиток тепличного господарства, садівництва, ягідництва та виноградарства. «Протягом минулого року підтримкою від держави скористалися п’ять господарств із Полтавщини. Отримали майже 25 млн грн. На розвиток садівництва залучили близько 18 млн грн, ще 7 млн грн – на розвиток тепличного господарства. Це дало можливість додатково створити 19 постійних робочих місць і майже 500 сезонних», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. У Полтавській області нині обліковується 6,2 тис. га плодово-ягідних насаджень, з них 5,7 тис. га у плодоносному віці. Цього року вдалося зібрати майже 123 тис. тонн плодово-ягідної продукції, з них зерняткових 19,3 тис. тонн. Підприємства й охочі відкрити власну справу в напрямі садівництва та овочівництва можуть долучитися до проєкту «єРобота». Отримати гранти для розвитку тепличного господарства, а також садівництва, ягідництва та виноградарства. 

08:00 17.01.2024

У Полтаві провели заняття з водіння для жінок-переселенок

У Полтаві провели заняття з водіння для жінок-переселенок

  В обласному центі професійні автоінструктори провели курс водіння для жінок-переселенок. Навчали безпечному керуванню автомобілем. У Полтаві охочих записатися на курс було значно більше, ніж передбачала програма. Як розповідає полтавський представник ФАУ Андрій Приходько, записувалися жінки з Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей. «У такому форматі – одноденного інтенсиву – ми працюємо вперше. Та, як показав досвід і Черкас, і Полтави, – це дієвий метод. Групи збираємо по 5-6 осіб, щоб кожній приділити увагу», – розповів інструктор та представник ФАУ Андрій Яроменко. Протягом дня водійки відпрацьовували навики: вчилися повертати, безпечно зупинятися, шліфували вміння з паркування. «Після таких заходів дізнаєшся багато нового, з’являється впевненість водіння, особливо в незнайомих містах», – сказала переселенка з Херсону Олександра. Полтава стала другим містом в Україні, де провели чотирьохгодинний інтенсив. Його пройшли шість водійок. Наприкінці грудня аналогічний захід відбувся в Черкасах. Такі практичні та максимально корисні кількагодинні тренінги у різних обласних центрах організовує Автомобільна федерація України (ФАУ) спільно з партнерськими організаціями та за підтримки Програми безпеки дорожнього руху Міжнародної Автомобільної федерації (FIA).

16:30 16.01.2024

На Полтавщині планують запровадити мобільний застосунок «Полтавщина безбар’єрна»

На Полтавщині планують запровадити мобільний застосунок «Полтавщина безбар’єрна»

  Полтавська область підтримує пропозиції Ради безбар’єрності Кабінету Міністрів України та Першої леді Олени Зеленської щодо запровадження безбар’єрного простору для людей з інвалідністю та маломобільних категорій населення. У 2024 році на виконання протокольних рішень засідання Комітету з питань безбар’єрності Полтавської обласної військової адміністрації від 16.12.2023 в області планується запровадити мобільний застосунок «Полтавщина безбар’єрна». Мобільна навігація для осіб з інвалідністю має сприяти забезпеченню доступних послуг, безперешкодній мобільності територіями населених пунктів, гарантіям безпеки маломобільних громадян в умовах воєнного стану. Мобільний застосунок має бути дружнім для кожного, хто потребує допомоги чи самостійності, має врахувати потреби людей з різними нозологіями: інвалідністю органів зору, слуху, опорно-рухового апарату.

16:15 16.01.2024

Синоптики прогнозують ожеледицю

Синоптики прогнозують ожеледицю

  Протягом доби 17 та 18 січня в Полтаві та області синоптики прогнозують ожеледицю на дорогах. Оголошено І рівень небезпечності – жовтий. Про це повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

13:00 16.01.2024

Як зрозуміти, що ви емоційно виснажені?

Як зрозуміти, що ви емоційно виснажені?

  У шаленому ритмі життя, у тривалій напрузі ми не відразу помічаємо, як виснажуємося. Здається, тримаємося, та з кожним днем все гірше. У цей час важливо помітити дзвіночки про втому, що накопичилася, і вчасно потурбуватися про свій стан – змінити діяльність, звички, переглянути режим сну й харчування, спосіб проведення вільного часу тощо.

12:45 16.01.2024

Суми доходу, які дають право на безоплатну допомогу зі зверненням до суду у 2024 році

Суми доходу, які дають право на безоплатну допомогу зі зверненням до суду у 2024 році

  1 січня 2024 року зріс прожитковий мінімум. Це означає, що змінилися умови надання вторинної правничої допомоги (допомоги зі зверненням до суду) людям з низьким доходом. За законом таке право мають люди, чий середньомісячний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Тепер право на допомогу зі зверненням до суду мають люди за таких умов: працездатні – з доходом менш ніж 6056 грн; пенсіонери (за віком, вислугою років тощо) – з доходом менш ніж 4722 грн; люди з інвалідністю – якщо їхня пенсія або допомога, що призначається замість пенсії, менш ніж 6056 грн. Водночас безоплатна вторинна правнича допомога включає такі послуги: складення документів для звернення до суду; представництво інтересів у суді. Також зростають і розміри судового збору, оскільки він теж вираховується від розміру прожиткового мінімуму. Зокрема: розгляд судом заяви немайнового характеру, наприклад, про розлучення без поділу майна, коштує тепер – 1211,4 грн; заяви майнового характеру – від 1211,2 до 15 140 грн (залежить від ціни позову); щодо встановлення фактів, що мають юридичне значення (народження, смерті тощо) – 605,6 грн; про скасування судового наказу – 151,4 грн. Однак є пільги на сплату судового збору. Так, звільняються від сплати судового збору: люди з інвалідністю І та II групи; учасники бойових дій; позивачі, постраждалі від Чорнобильської катастрофи 1 і 2 категорій; позивачі – у справах про стягнення аліментів; позивачі – у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі; інші категорії осіб.

11:15 16.01.2024

Служба зайнятості допомагає ветеранам адаптуватися до мирного життя

Служба зайнятості допомагає ветеранам адаптуватися до мирного життя

  Зпочатком вторгнення росії в Україну життя наших громадян розділилося на до та після. Багато українців набули статусу учасників бойових дій і стали потребувати особливої підтримки від держави. Як саме служба зайнятості може допомогти захисникам і членам їх родин, читайте в цьому матеріалі. Ваучери на навчання та гранти на розвиток власного бізнесу як мотивація до руху вперед.

08:30 16.01.2024

Торік за працевлаштування переселенців роботодавцям Полтавщини компенсували понад 10 мільйонів гривень

Торік за працевлаштування переселенців роботодавцям Полтавщини компенсували понад 10 мільйонів гривень

  Минулоріч роботодавці Полтавщини отримали понад 10 млн грн компенсації від держави за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. 318 суб’єктів господарювання забезпечили роботою 809 переселенців. За цим показником Полтавщина 6 к в Україні. Найбільше людей працевлаштувалися в сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту, постачання електричної та теплової енергії, сільськогосподарській та переробній промисловості, у сфері надання адміністративних послуг, також у сферах охорони здоров’я та надання соціальних послуг. Подати документи на отримання компенсації роботодавці можуть через застосунок Дія – https://diia.gov.ua/services/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-vpo Інформація про вакансії в Полтаві та області доступна в телеграм-каналі «Робота Полтава ЦЗ» (https://t.me/Polt_robota). З 1 січня Уряд збільшив компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Їхній розмір становить 7100 гривень, а з 1 квітня він зросте до 8000 гривень. Також змінено тривалість надання компенсації з 2 до 3 місяців. 6 місяців, максимальна тривалість компенсації витрат з дня працевлаштування ВПО з інвалідністю.

08:25 16.01.2024

Звертаємо увагу власників сертифікатів на право на земельну частку (пай)!

Звертаємо увагу власників сертифікатів на право на земельну частку (пай)!

  Полтавська обласна військова адміністрація нагадує, що відповідно до Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» від 05.06.2003 року № 899-IV у разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. Тобто, маючи сертифікати на право на земельну частку (пай), але не маючи зареєстрованого права приватної власності на земельну ділянку ви не являєтесь власником. Така невитребувана земельна частка (пай) після формування її у земельну ділянку за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради (у разі необхідності формування) за заявою відповідної ради на підставі рішення суду передається у комунальну власність територіальної громади, на території якої вона розташована, у порядку визнання майна безхазяйним.

15:30 15.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь